Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2019. Szeptember 01. 06:00, vasárnap | Belföld
Forrás: mti/Fotók: MTI/Lakatos Péter

Több mint 1100-an futottak a Runway Run jótékonysági versenyen

Több mint 1100-an futottak a Runway Run jótékonysági versenyen

Több mint 1100-an vettek részt a Runway Run jótékonysági futóversenyen szombaton a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren.

A rendező Budapest Airport sajtóközleménye szerint a meghívásos versenyen idén a légiközlekedési iparág szakemberei, a hatóságok, illetve légitársasági és más, nemzetközi nagyvállalatok képviselői állhattak rajhoz a repülőtér lezárt 1. futópályáján, illetve ott volt a mezőnyben Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is.

A rajt előtt a futók bemelegítését Vigh Domonkos fitnesz és testépítő Európa- és világbajnok segítette, az indulók között pedig olyan kiemelkedő sportolók is voltak, mint Storcz Botond és Kovács Katalin olimpiai bajnok kajakozó.

A felnőttek közül öt kilométeren a női mezőnyben Herter Katalin Júlia, a férfiaknál Csuka Balázs bizonyult a leggyorsabbnak. Tíz kilométeren Vas Gábor és Szőke Cecília ért elsőként célba. Szijjártó Péter tíz kilométeren 43 perc 56 másodperc alatt ért célba, amivel a 18. helyet érte el.

A gyerekek számára immár harmadik éve lehetőség volt a másfél kilométeres táv teljesítésére.

A nevezésekből befolyt összeget a Budapest Airport idén is a sérült és fogyatékkal élő emberek sportolását támogató Suhanj! Alapítványnak, illetve a leukémiás gyermekek gyógyulását segítő brit Anthony Nolan alapítványnak ajánlja fel.

Kamarás Iván is részt vett az eseményen

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.