Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2019. Február 27. 05:00, szerda | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu - illusztráció: pixabay

Több mint 200 millióból épült kétcsoportos óvoda Tokododon

Több mint 200 millióból épült kétcsoportos óvoda Tokododon

A Széchenyi 2020 program keretében 229 és fél millió forint uniós támogatás segítségével egy új, kétcsoportos óvoda épült Tokodon, amely hosszú távon biztosítja a gyerekek megfelelő elhelyezését és nevelését.

Tokod önkormányzata új, két csoportos óvoda építésére pályázott és nyert támogatást „A foglalkoztatás és az életminőség javítása családbarát, munkába állást segítő intézmények, közszolgáltatások fejlesztése” című felhíváson. A korábbi óvodának helyt adó épület magántulajdonban működött, ráadásul nem felelt meg a minőségi követelményeknek. A beruházásnak köszönhetően egy új, 50 férőhelyes, 2 csoportos intézményt épült, amely tornaszobával, tálalókonyhával, kiszolgálóhelyiségekkel és megfelelően kialakított udvarral várja a gyermekeket.

A projekt részeként, az építkezésen túl udvari játékokat, bútorokat, csoportszobai berendezéseket, háztartási eszközöket, fejlesztőeszközöket és informatikai eszközöket is beszerezhetett az intézmény. A közterületen 7 parkolóhelyet alakítottak ki, az udvaron pedig a személyzet is parkolóhelyeket kapott, az épület pedig akadálymentessé vált.

A 229 és fél millió forintos uniós támogatás segítségével egy a XXI. századi követelményeknek és elvárásoknak megfelelő korszerű óvoda épült, amely hosszú távon biztosítja a gyermekek megfelelő elhelyezését és nevelését a településen. A projekt a megyei önkormányzat koordinációjával és támogató javaslata alapján valósult meg.

Címkék: óvoda, tokod

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.