Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2020. Október 07. 05:00, szerda | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Több mint 240 milliós plusz támogatást kap megyénk TOP-os projektjeire

Több mint 240 milliós plusz támogatást kap megyénk TOP-os projektjeire

Két projekt is plusz támogatást kapott a térségben.

Komoly turisztikai attrakciók valósulhatnak meg, fejeződhetnek be megyénk két településén. A kormány friss döntése nyomán az Oroszlányi Bányászati Múzeum és az Almásfüzitői Azaum Római Tábor fejlesztései további nagy összegű támogatásokban részesülnek – közölte közleményében a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzati Hivatal.

Almásfüzitő korábban 157 millió forintos támogatást nyert a megyei önkormányzat koordinálta Terület és Településfejlesztési Operatív Programnak köszönhetően. A mostani döntéssel további 102 millió Ft kiegészítést kapnak a rómaiak hagyományait és életmódját bemutató interaktív élménytár létrehozására. Az összességében közel 260 milliós projekt eredményeképpen egy ismeretterjesztésre, szórakoztatásra, családok aktív pihenésére alkalmas turisztikai élménypark jön létre sok-sok izgalmas helyszínnel a Duna közelében.

Az Oroszlányi Bányászati Múzeum eredetileg félmilliárdos fejlesztése plusz 140 millió forinttal egészült ki. A cél a két évtizede bezárt XX-as bányaakna helyén létrejött skanzen látogatóbaráttá tétele, olyan attrakció létrehozása, ami a Vértes turisztikai kínálatának egyik zászlóshajója lehet.

A volt aknagépház többfunkciós rendezvénytermek létesülnek, és a bemutató épület mellett szabadtéri rendezvénytér is helyet kap. A jelenlegi kiállítóterek is megújulnak, interaktív funkciókkal bővülnek. A kamalduli remeteséget és a múzeumot összekötő Grófi út fejlesztésével pedig megvalósul a két turisztikai pont közötti élő kapcsolat.
– Ebben a ciklusban a megye turizmusának fejlesztése az elsődleges célunk. Örömteli, hogy ezekkel a nagyszabású beruházásokkal ismét jelentősen növekedhet a vonzerőnk – mondta Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke.

A fejlesztést finanszírozó határozatot a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat koordinációja és támogató döntése tette lehetővé.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.