Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2018. Február 20. 09:15, kedd | Belföld
Forrás: mti

Több mint 5 tonna élelmiszert vont ki a Nébih a forgalomból

Több mint 5 tonna élelmiszert vont ki a Nébih a forgalomból

A hatóság több mint 5 tonna alapanyag és helyben készített félkész étel forgalomba hozatalát tiltotta meg, valamint elrendelte annak megsemmisítését,

miután a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) ellenőrzést tartott egy egyadagos házhoz szállítást végző dunakeszi cég konyhaüzemében.

Az élelmiszerlánc-biztonsági hatóság szakemberei - a keddi tájékoztatás szerint - az ellenőrzés során 58 tétel, összesen 5533,75 kilogramm, döntő többségében nem nyomon követhető, valamint lejárt minőség-megőrzési, illetve fogyaszthatósági idejű alapanyagot és félkész élelmiszert találtak a Pannon Food Catering Vendéglátóipari Kft. hűtőkamráiban és raktáraiban. A jogsértő termékeket a helyszínen a forgalomból azonnali hatállyal kivonta a hatóság, a forgalomba hozatalt megtiltotta és elrendelte a megsemmisítésüket.

Egyéb higiéniai hiányosságokat is megállapítottak a Nébih ellenőrei. A zöldség átvevő kapu előterében nyitott zsákokban tároltak alapanyagokat, amelyek így közvetlen szennyeződésnek voltak kitéve. A fagyasztókamrák padozata erősen szennyezett volt, a beton padozata helyenként sérült, hiányos volt. A húsátvevő helyiségben lévő kézmosó nem működött, mivel vízellátással nem rendelkezett.

Az ételmaradék, illetve az állati melléktermék elszállítási szerződés sem volt maradéktalanul rendben. Két vállalkozással is szerződésben állt a cég, az egyik azonban nem rendelkezett engedéllyel, így nem volt jogosult az elszállításra.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.