Városlista
2023. december 9, szombat - Natália

Hírek

2019. Június 21. 07:31, péntek | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu - illusztráció: pixabay

Több mint félmilliárdot csalt el egy esztergomi férfi és egy nő

Több mint félmilliárdot csalt el egy esztergomi férfi és egy nő

Egy férfi és egy nő letartóztatására tett indítványt a megyei főügyészség különösen nagy vagyoni hátrányt okozó üzletszerűen, bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények miatt.

Az indítvány szerint a férfi megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2013-tól egy olyan céghálózatot hozott létre és működtetett, mely alsó szintjén működő gazdasági társaságokat strómanok, elsősorban hajléktalanok nevére íratta, míg más cégek esetében intézkedett a valótlan tartalommal kiállított számlák befogadásáról és azoknak az ÁFA jogosulatlan levonásának felhasználásáról. A fiktív számlákat kiállító cégek fiktív alvállalkozók által valótlan tartalommal kiállított számlákat fogadtak be. A szervezet irányításában, működtetésben segítséget nyújtott a letartóztatási indítvánnyal érintett nő gyanúsított - részletezte az ügyet a megyei főügyészség.

A számlakiállító gazdasági társaságok tekintetében az irányítást ténylegesen a férfi gyanúsított látta el, ő koordinálta a számlák kiállítását. Szervezetének napi munkafolyamata ellátása céljából a férfi gyanúsított Esztergomban létrehozott egy irodát, ahol a „megrendelői igények” alapján történt a számlák kiállítása.
A gyanúsítottakkal 21 rendbeli költségvetési csalás bűntette megalapozott gyanúja áll fenn, ezek közül a legsúlyosabb a különösen nagy vagyoni hátrányt okozó üzletszerűen, bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás bűntette, amellyel a költségvetésnek majd 230 millió forint. vagyoni hátrányt okoztak.

A két gyanúsított által a költségvetésnek okozott összes vagyoni hátrány meghaladja az 535 millió forintot.

A nyomozó hatóság az ügyben eddig 31 személyt hallgatott ki gyanúsítottként, akik közül az ügyészség a bűnszervezetet létrehozó és irányító férfi és egy nő letartóztatását indítványozta, mert fennáll annak a veszélye, hogy büntetőeljárásban elérhetetlenné válnának, megszöknének, elrejtőznének, a bizonyítást veszélyeztetnék, valamint a bűncselekmény elkövetését folytatnák.

A bíróság az ügyészség indítványának helyt adott, a gyanúsítottak letartóztatását egy hónapra elrendelte.

Kapcsolódó cikk:

Újabb infók a több száz milliót elcsaló esztergomi számlagyárosról

Ezek érdekelhetnek még

2023. November 21. 09:05, kedd | Helyi

MÁR AZNAP LEBUKOTT

Egy férfi elveszítette a pénztárcáját, de még előtte, útközben találkozott a későbbi elkövetővel. Pár óra múlva minden kiderült, a dorogi rendőrök kihallgatták a tettest.

2023. Október 30. 11:27, hétfő | Helyi

Tűzoltás is szerepelt a dorogi Richter nyílt napi programjában

Több mint harmincan vettek részt a Richter Gedeon Nyrt. Dorogi Fióktelepének Környezetvédelmi és Iparbiztonsági nyílt napján október 17-én.

2023. Október 25. 11:48, szerda | Helyi

Kémiatanárok példaértékű munkáját ismerte el a Richter

Idén is átadták a Magyar Kémiaoktatásért díjakat.

2023. Október 24. 12:04, kedd | Helyi

Elektromos gokartokkal száguldozhatunk novembertől Esztergomban

Egyben bővítve is a város turisztikai programjainak kínálatát az autóversenyzés világát megjelenítve nyílik meg novemberben az elektromos gokartpálya Esztergomban. A hírt maga a működtető tette közzé a Facebookon.