Városlista
2022. december 1, csütörtök - Elza

Hírek

2019. Október 21. 16:16, hétfő | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu/illusztráció: katasztrófavédelem

Több szabadtéri tűz miatt is vonultak a tűzoltók

Több szabadtéri tűz miatt is vonultak a tűzoltók

A hétvégén számos avar- és szeméttűzhöz kaptak riasztást térségünk tűzoltói.

A dorogi ipari parkba vonultak vasárnap az esztergomi hivatásos tűzoltók. A helyszínen 500 négyzetméteres területen száraz fű és avar égett. A tüzet egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a lánglovagok.

Egy hektárnyi területen száraz fű és avar égett vasárnap egy Nyergesújfalu mögötti területen is. A szabadtéri tűzhöz a Nyergesújfalui Katasztrófavédelmi Őrs hivatásos tűzoltóit riasztották, akik egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a tüzet.

A bajnai hivatásos és a zsámbéki önkéntes tűzoltók Tökre, a Nyakas pincészettel szemben lévő területre vonultak, ahol 80 négyzetméteren összehordott szemét kapott lángra. Az egység egy vízsugárral és kéziszerszámokkal fékezték meg a lángokat.

Kocsra a József Attila utca végébe is siettek péntek délután a nagyigmándi önkormányzati és a kocsi önkéntes tűzoltók. A helyszínen 100 négyzetméteren gaz és avar égett, amelyet az egységek két vízsugárral és kéziszerszámokkal oltottak el.

A tatabányai hivatásos, a vértestolnai és a tardosi önkéntes tűzoltók pedig vasárnap kaptak riasztást Vértestolnára, ahol három négyzetméteren összehordott fa, hulladék és gaz égett. Az egységek egy vízsugárral és kéziszerszámokkal fékezték meg a lángokat - közölte a katasztrófavédelem.

Ezek érdekelhetnek még

2022. November 28. 09:54, hétfő | Helyi

IDÉN IS MEGNYÍLIK A MŰVÉSZET ESZTERGOMÉRT ADVENTI KIÁLLÍTÁS ÉS VÁSÁR

2022. december 3-án (szombaton), 18:00 órakor nyitja meg az Eurohíd Alapítvány szokásos évi adventi kiállítását X. Művészet Esztergomért címmel a Kapcsolatok Házában, 34 művész részvételével.

2022. November 28. 09:48, hétfő | Helyi

Alapítványokat is támogat a Richter a térségben

Dorogon és környékén évek óta támogat alapítványokat a Richter Gedeon Nyrt. – erről beszélgettünk Garai Zoltánnal, a dorogi gyáregység főmérnökével.

2022. November 25. 16:14, péntek | Helyi

SZOBATÁRSÁTÓL LOPOTT

A 30 éves férfi egy esztergomi munkásszállón lopta meg a sértettet. Az esztergomi rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát.

2022. November 21. 13:41, hétfő | Helyi

Esztergomi Adventi Vásár

Az ünnepi hangulatra vágyó közönséget az idei évben visszafogottabb, ám meghitt és különleges adventi programokkal várják az esztergomi Széchenyi téren.