Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2019. November 21. 10:23, csütörtök | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Több százan társasoztak Esztergomban – Látványos VIDEÓVAL!

Több százan társasoztak Esztergomban – Látványos VIDEÓVAL!

Több mint 700-an társasjátékoztak az idén már 11. alkalommal megrendezett Dobó-kockák társasjáték-napon a Dobó Katalin Gimnáziumban november 16-án Esztergom és térségének legnagyobb őszi családos társasjátékos eseményén.

A nagy nyüzsgést jól mutatja az eseményről készült time laps videó, mely 3 percbe sűríti a nap eseményeit. Kicsik és nagyok együtt társasjátékozhattak 12 órán keresztül. Játékmesterek segítségével minden korosztálynak kínáltak a szervezők társasjátékokat. Válogathattunk táblás és kártyás, humoros és komoly, logikai és kooperatív játékok közül. A tornateremben pedig folyamatos mozgásos-játékos gyerekprogramok voltak, míg az ebédlőben crokinole és Klask játékokkal ismerkedhettek az érdeklődők.

Süttő Gábor a program megálmodója és főszervezője elmondta: „Köszönet illeti a Dobó 50 önkéntesét a vendégszeretetükért. A nagyszabású program lebonyolításában a Dobó Társasjáték Klub tagjai mellett az iskola diákjai is részt vettek. Kitűnő házigazdák voltak, segítettek a vendégek fogadásában, a büfében, biztosították a gyerekprogramokat a tornateremben, játékokat tanítottak és pakoltak reggel és este”.

Délután Crokinole versenyre került sor. A Crokinole egy igazán izgalmas, pörgős játékmenetű fából készült pöckölős ügyességi játék. A versenyre 25 fő nevezett, a csoportmérkőzéseket követően a továbbjutott játékosok már egyenes kiesésben folytatták a küzdelmeket. Az első helyet Vodicska Ferenc esztergomi játékos szerezte meg, aki kőkemény csatát vívott Berzlánovich Krisztiánnal, aki a hazai crokinole raglista 3. helyezettje. A képzeletbeli dobogó harmadik fokára a budapesti Nagy Péter állhatott, aki a helyi crokinole élet szervezőjét Erős Norbertet győzte le. A verseny lebonyolítását a Magyar Crokinole Szövetség elnöke, Rimár Zsolt és Osvai Zoltán helyi játékos segítette.

Horváth Zoltán a Játékkunyhó képviseletében örömét fejezte ki, hogy rekord számú család látogatta meg az eseményt, mely igazi családi esemény lett az évek alatt: kicsik és nagyok, szülők és nagyszülők közös játékos pillanatai, a közösen töltött minőségi idő meghatározó élményei minden részt vevőnek. A Játékkunyhó személyre szabott játékválasztási tanácsadással és vásárlási lehetőséggel is segítette a rendezvényt.

A részt vevők visszajelzéseiből álljon itt egy csokor:

- Nagyon jót játszottunk. Érdemes volt elmenni. Köszönjük a szervezőknek.
- Remek nap volt, jövőre újra játszunk, addig pedig irány a Játékkunyhó!
- Nagyon szépen köszönjük a lehetőséget, a szervezést, a kedves társaságot, mindent! Szuper volt, mint mindig!
- Az én unokám apával vett részt 11 től-19 óráig. Egy napja nagyon boldogan arról mesél.
- 6 órán keresztül játszottunk! Imádtuk minden pillanatát!
- Nagyon szuper nap volt jövőre is megyek az tuti!
- Az én kisfiam olyan nagyon boldog volt, hogy övé volt az első tombola nyeremény.

Köszönet illeti az ismét remek képeket készítő Mitter Balázst a luminoso.hu fotográfusát. Képek, galéria itt!

Dobósként csatlakozz a Dobó Társasjáték Klubhoz, ha pedig a térség társasjátékos eseményeiről informálódnál, kövesd a Játékkunyhót a Facebookon - írták közleményükben a szervezők.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT