Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2019. Március 28. 09:24, csütörtök | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu - illusztráció: pixabay

Több százezer forint értékben lopott bicikliket a környéken

Több százezer forint értékben lopott bicikliket a környéken

Az Esztergomi Járási Ügyészség indítványozta annak férfinak a letartóztatását, aki márciusban, két hét leforgása alatt hét rendbeli lopás bűncselekményét követte el.

Az elkövető március 4-én Táton egy bevásárló üzlet elől egy 135 ezer forint értékű kerékpárt, ezt követő néhány nap múlva ugyancsak Táton egy melléképületből egy 157 ezer forintos biciklit tulajdonított el, illetve március 6-án Tokod-Üveggyáron egy söröző elől lopott el egy 320 ezer forintos kerékpárt. A férfi március 12. és 16 között egy tokodaltárói udvarról fémből készült, összesen 6000 forint értékű tárgyakat vitt el, egy másik tokodaltárói ingatlan fészeréből 22 ezer forint értékű rézcsövet és marógépet lopott - számolt be az esetekről az ügyészség.

A gyanúsított március 17-én egy tokodi fatelepre akart behatolni lopási szándékkal, azonban a riasztó ebben megzavarta, ezért a helyszínről elmenekült. Végül március közepén egy második tokod-üveggyári ingatlanra ment be, és onnan egy 50 ezer forint értékű hegesztőt lopott, amelyet ezután értékesített.

A nyomozó hatóság elfogatóparancs alapján fogta el a gyanúsítottat, akinek a letartóztatását az ügyészség indítványozta, mert a gyanúsítottal szemben fenn áll a bűnismétlés veszélye, illetve a bizonyítás meghiúsításának veszélye, valamint annak a veszélye is, hogy a büntetőeljárásban elérhetetlenné válna.

Az Esztergomi Járásbíróság az ügyészség indítványának helyt adott, és elrendelte az elkövető letartóztatását egy hónap időtartamra.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.