Városlista
2022. december 1, csütörtök - Elza

Hírek

2011. November 09. 07:03, szerda | Belföld
Forrás: mno.hu

Több tízezer gyerek és több ezer pedagógus menekül meg

Több tízezer gyerek és több ezer pedagógus menekül meg

Mégsem kell csaknem félszázezer gyereknek másik iskolát választania, és nem kerül több ezer pedagógus utcára – írja a szerdai Magyar Nemzet.

A köznevelési törvény parlament elé került változatában már nem szerepel a kis létszámú felső tagozatok megszüntetése, és nem lesznek félórás tanórák és negyedórás tornaórák, s nem rövidül a nyári szünet sem.

Az egyik legfontosabb változás, hogy a kormánnyal való egyeztetés után kikerült a törvényjavaslatból az a passzus, amely szerint a jövőben nyolc évfolyamos iskola fenntartásához csak akkor nyújtható állami támogatás, ha az intézményben évfolyamonként legalább két, az átlaglétszámot elérő osztály működik – számol be a lap.

A végleges tervezet gátat szab a tanárok határozott idejű, megbízási szerződéssel történő, tömeges foglalkoztatásának is, amely miatt sok pedagógus nyáron fizetést sem kapott. Bővült a kollégisták elleni fegyelmi intézkedések köre is: megvonhatják, illetve csökkenthetik kedvezményeiket, juttatásaikat, valamint áthelyezhetik őket másik szobába, tanulócsoportba.

Ezek érdekelhetnek még

2022. November 30. 12:49, szerda | Belföld

Szijjártó: nagy győzelem, hogy az Európai Bíróság megállapította a paksi bővítés jogszerűségét

Nagy győzelem Magyarország számára, hogy az Európai Bíróság az osztrák keresetet elutasítva szerdán megállapította, hogy a paksi bővítés minden szempontból megfelel a közösségi szabályoknak.

2022. November 30. 12:46, szerda | Belföld

Csaknem 20 ezer milliárd forintba kerülne a magyar lakásállomány energetikai felújítása

A teljes magyar lakóingatlanállomány költségoptimalizált energetikai felújítása októberi árakon számolva 18-19 ezer milliárd forintba kerülne - derül ki a Takarék Indexből.

2022. November 30. 12:45, szerda | Belföld

KSH: októberben 41,7 százalékkal nőttek az ipari termelői árak

2022. November 30. 09:15, szerda | Belföld

Használtautó-hirdetésekből választotta ki áldozatait a katalizátortolvaj

Rendvédelmi szerv korábban leselejtezett járművével ment ráadásul lopni, hogy kisebb eséllyel állítsák meg az úton.