Városlista
2021. május 6, csütörtök - Ivett

Hírek

2021. Március 11. 16:54, csütörtök | Helyi
Forrás: Hernádi Ádám FB

Több utca felújítása is elkezdődik Esztergomban

Több utca felújítása is elkezdődik Esztergomban

Több utca felújítása is elkezdődik Esztergomban. Elsőként Szentgyörgymezőn és a Szenttamáson indulnak meg a munkálatok.

Több utca felújítása is elkezdődik Esztergomban. Elsőként Szentgyörgymezőn és a Szenttamáson indulnak meg a munkálatok - adta hírül Hernádi Ádám, Esztergom polgármestere.

Szentgyörgymező városrészben teljesen megújul a Rozetti Lázár diák utca, ahol mintegy 210 méteren szilárd burkolat készül csapadékvíz elvezetés kiépítésével és parkoló építéssel.

Szenttamás városrészben pedig március 16-án megkezdődik a Becket Tamás utca és a Lépcső utca útburkolatának felújítása. A munkálatok során az érintett útszakaszok teljes útburkolata, valamint a csapadékvízelvezetési rendszer is megújul. A kivitelezés időtartama alatt számolni kell az esetleges forgalomkorlátozásokkal. A felújítás ütemezetten halad a közétett helyszínrajznak megfelelően.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Május 06. 12:11, csütörtök | Helyi

Itt a „Magyar Róma!” címmel, két útvonalon indítja újra várostörténeti sétáit a Cathedralis Tours

Május 1 és október 30 között hétvégenként pénteken, szombaton és vasárnap délelőtt a Vízivárost és a Várhegyet, szombaton és vasárnap délutánonként pedig a Szent Tamás-hegyet és történetét ismerhetik meg a résztvevők.

2021. Május 06. 07:46, csütörtök | Helyi

Újra látogatható a dömösi prépostság altemploma

Május 8-tól szervezetten látogatható a prépostság altemploma. A lelkiségi programokra még várni kell, de a vezetett műemléki bemutatás már most szombattól elérhető lesz.

2021. Május 06. 06:28, csütörtök | Helyi

Indulnak a bunker és orchidea túrák

A Duna-Ipoly Nemzeti Park május 8-tól újra megtartja vezetett túráit a Strázsa-hegyen és környékén, amelyekre már most lehet jelentkezni.

2021. Május 05. 08:03, szerda | Helyi

Hagyományos esztergomi Mindszenty-szentmise

Május 8-án, 10.30 órától engesztelő szentmisét mutatnak be az Esztergomi Prímási Bazilikában Tiszteletreméltó Mindszenty József bíboros újratemetésének 30. évfordulóján.