Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2011. Augusztus 19. 07:21, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress

Többé nem lehet koszorúzni és gyertyát gyújtani az út mentén

Többé nem lehet koszorúzni és gyertyát gyújtani az út mentén

Az Állami Autópálya Kezelő Zrt. szóvivője a köztévében elmondta: nem lehet a sztrádák mentén kegyhelyeket állítani az elhunytak számára.

Egy éve halt meg egy motoros rendőr az M1-es autópályán, az évfordulón a hozzátartozók megemlékezést szerettek volna tartani a baleset helyszínén, de az Autópálya Kezelő ezt nem engedélyezte biztonsági okokból.

Béni Gyöngyi az ÁAK szóvivője a köztévében azt mondta: hibáztak, amikor először engedélyezték a megemlékezést, majd megtiltották a gyertyagyújtást. A társaság tavaly ősz óta próbálja felvenni a kapcsolatot azoknak a hozzátartozóival, akik emléktárgyakat, vagy kereszteket, sírkövet helyeztek el az autópályán elhunyt szeretteik emlékére a sztrádák mentén. Az ÁAK Zrt. munkatársai az illegálisan felállított emlékhelyekre egy tájékoztatót tettek ki, hogy a hozzátartozókat tájékoztassák arról, hogy az emlékhelyeket meg kell szüntetni, mert azok közlekedésbiztonsági szempontból veszélyesek.

Béni Gyöngyi hozzátette: megfelelő időt adtunk arra, hogy a hozzátartozók elvigyék a kereszteket, ha ezt nem teszik meg idejében, akkor azok megtalálhatók az ÁAK Zrt. kirendeltségein.

A szóvivő kiemelte: az ÁAK Zrt. minden autóút és autópálya egy-egy kijelölt pihenőhelyén felállít egy-egy kopjafát, ahol a sztrádákon elhunytak hozzátartozói leróhatják kegyeletüket.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: Autópálya

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.