Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2016. Január 03. 06:03, vasárnap | Belföld
Forrás: mti

Többfelé megmaradt a hó, és további havazás is várható

Többfelé megmaradt a hó, és további havazás is várható

Az újév második napján több helyre megérkezett az igazi tél: a hideg mellett havazással is. Több településen meg is maradt hó, és az előrejelzések szerint több hullámban a következő napokban is várható még havazás.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat adatai szerint a 300 méter feletti településeken többfelé alakult ki hólepel, egyebek közt Kékestetőn is.

A meteorológiai szolgálat mérőegységei számos 300 méter alatti településen is regisztráltak havazást. Néhol még csak foltokban jelent meg a hó, de országszerte számos helyen alakult ki hólepel. Több település is van, ahol már szombaton nap közben is 1-2 centiméteres volt a hóréteg, például Pakson, Székesfehérváron, Városlődön, Kisbéren.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szombaton az MTI-hez eljuttatott figyelmeztetésében azt írta: intenzívebb havazásra a késő esti, éjszakai órákban lehet számítani. Vasárnap reggelig a délnyugati országrészben (Dél-Dunántúl, Zala, Alpokalja) több helyen 2-5, főként a határ közeli térségekben helyenként 5 centiméternél is több friss hó várható.

A havazás, hószállingózás mellett eleinte nyugaton ónos szitálásra is számítani lehet - tették hozzá.

Kiemelték továbbá, hogy a megélénkülő szél vasárnap délelőttig Baranya és Somogy megyében, az arra legérzékenyebb útszakaszokon kissé hordhatja is a havat. A hófúvás veszélye miatt Baranya és Somogy megyére elsőfokú figyelmeztetést is kiadott a meteorológiai szolgálat.

A meteorológiai szolgálat azt írta: több hullámban érkezik a havazás. Az előrejelzés szerint vasárnap kezdetben még délnyugaton, délen gyenge havazás lehet, majd fokozatosan megszűnik a csapadék. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában mínusz 10 és mínusz 4 Celsius-fok között alakul, de északkeleten a derült tájakon ennél hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet mínusz 6 és mínusz 1 fok között várható.

Hétfőn a nap második felében nyugat, délnyugat felől újabb havazás érkezik, amely kedd reggel kelet felé távozik. Kedd délutántól szerda reggelig hasonló ütemben, de a korábbiakhoz képest intenzívebb csapadék érkezik. A havazás mellett az ország déli felén kedden átmenetileg ónos eső, eső is valószínű.

Címkék: , havazás, tél

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során