Városlista
2022. július 3, vasárnap - Kornél

Hírek

2011. Szeptember 01. 14:41, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress

Tökéletesen működnek a nigériai műholdak

Tökéletesen működnek a nigériai műholdak

Augusztus 17-én indult útjára az a két nigériai műhold, amelyek feladata az lesz, hogy előre jelezzék a természeti katasztrófákat.

A műholdak a napokban küldték el első képeiket a Földre, és a szakemberek nagy megelégedésére ezek arról tanúskodnak, hogy a szerkezetek tökéletesen működnek.

A NigeriaSat-2 és a NigeriaSat-X feladata az lesz, hogy segítséget nyújtsanak az a Föld országait fenyegető természeti katasztrófák elhárításában azzal, hogy folyamatosan ellenőrzik az időjárási viszonyokat. A műholdakat brit szakemberek felügyelik - írja a BBC.

Az első képek, amelyeket a NigeriaSat-X küldött, Új-Zéland legnagyobb városáról, Aucklandről és környékéről készültek. A képeken még a tengeri öbölben közlekedő hajók is jól láthatóak. A felbontásuk a szakértők elmondása szerint igen nagy, pixelenként 22 méteres.

A NigeriaSat-X további érdekessége, hogy nigériai mérnökök saját kezűleg készítették. Ez lehetővé teszi azt, hogy a szakemberek hazatérve hasznosítsák újonnan szerzett tudásukat, és a jövőben kizárólag saját országuk számára építsenek műholdakat és űrjárműveket.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: műhold

Ezek érdekelhetnek még

2022. Július 03. 15:06, vasárnap | Belföld

Palkovics: Magyarországnak van elegendő vize

Magyarországnak van elegendő vize, de nem mindegy, hogy a vízkészlettel hogyan bánunk - emelte ki Palkovics László technológiai és ipari miniszter szombat este Győrben, a Víz, amit akartunk elnevezésű ünnepségen.

2022. Július 03. 12:43, vasárnap | Belföld

Halálos áldozata is van a migránsok fegyveres összecsapásának a magyar határ közelében

Migránsok két csoportja támadt egymásra lőfegyverekkel szombat hajnalban a magyar határhoz közeli szabadkai erdőben, a helyszíni beszámolók szerint legalább hat sérült és egy halott is van,

2022. Július 03. 10:38, vasárnap | Belföld

Megműtötték a terézvárosi házomlásban megsérült táncművész gerincét

Sikeresen megműtötték a terézvárosi házomlás során súlyosan megsérült táncművész gerincét - tájékoztatta a Budapesti Operettszínház az MTI-t.

2022. Július 03. 09:29, vasárnap | Belföld

Ismét fokozódik a kánikula, kedden érkezik egy hidegfront

A következő napokban ismét erősödik a nappali felmelegedés. A kedden érkező hidegfront mérsékelheti a kánikulát - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat szombat délutáni videójából.