Városlista
2023. szeptember 25, hétfő - Eufrozina

Hírek

2014. Július 02. 07:00, szerda | Helyi
Forrás: lvp/KEMRFK

Tokodi libatolvaj – 1500 forint haszon és most vádemelés

Tokodi libatolvaj – 1500 forint haszon és most vádemelés

Bíróság elé állítási javaslattal fejezte be a dorogi rendőrkapitányság az eljárást az ellen a 42 éves tokodi férfi ellen, aki még májusban próbált meg két libát ellopni Dorogon. Egyet végül sikerült is.

Egy dorogi családi ház udvaráról lopott el két libát a tokodi B.T. május 6-án. A 42 éves férfi a kerítésen bemászva jutott be a telekre, ahonnan két szárnyast akart magával vinni. A gyanúsított az állatokat átdobta a kerítésen, onnan vitte volna tovább őket. Egyiket sikerült felvennie, a másik azonban megszökött, elúszott a közeli patakban. A megmaradt libát B.T. magával vitte és megpróbálta eladni egy ismerősének, de ő nem volt vevő az árura. A férfi ezt követően a közeli kocsmába vitte a madarat, ahol 1500 forintért eladta egy falubelijének. B.T-t a dorogi rendőrök június 16-án otthonában elfogták, majd előállították a Dorogi Rendőrkapitányságra, ahol részletes beismerő vallomást tett. Ellene lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a rendőrség. A férfit egyébként nem csak a rendőrség kereste. Az Esztergomi Járásbíróság lopás vétség elkövetése miatt két elfogatóparancsot is kiadott ellene, ezért a Dorogi Rendőrkapitányság őrizetbe vette a férfit. A B.T. ellen folytatott büntetőeljárást a Dorogi Rendőrkapitányság július 1-jén befejezte, és bíróság elé állítási javaslattal továbbította az Esztergomi Járási Ügyészségnek.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Szeptember 22. 21:15, péntek | Helyi

Esztergomban is kiállít az Artézi Csoport

2023. szeptember 9-én nyílt meg a Rondella Galériában a budapesti Artézi Csoport kiállítása, az Eurohíd Alapítvány szervezésében.

2023. Szeptember 20. 09:04, szerda | Helyi

Pölczman Péter fotográfus kiállítása látható a Kapcsolatok Házában

Pölczman Péter fotográfus Tűz és víz című kiállítása nyílt meg a Kapcsolatok Házában, amely 2023. október 29-ig tart nyitva az érdeklődő közönség előtt.

2023. Szeptember 06. 18:11, szerda | Helyi

Tűz volt a Richter dorogi gyártelepén

A dorogi gyártóüzem egyik tetőszerkezetén keletkezett a tűz.

2023. Augusztus 31. 15:21, csütörtök | Helyi

Harmadszor indul útjára a természettudományos mesepályázat

Ha ősz, akkor Richter TETT: harmadik alkalommal is meghirdetik a „Richter TETT: Te és a természettudományok – mesés történetek” elnevezésű mese- és történetíró pályázatot.