Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2017. Március 11. 08:30, szombat | Külföld
Forrás: mti - fotó: illusztráció

Toronynak ütközött és lezuhant egy helikopter Törökországban, halottak

Toronynak ütközött és lezuhant egy helikopter Törökországban, halottak

Tévétoronynak ütközött és lezuhant egy helikopter pénteken Isztambul Büyükcekmece nevű külső városrészében, hét ember halálát okozva - jelentette az Anadolu török állami hírügynökség.

Kadir Topbas isztambuli főpolgármester közlése szerint a gépen tartózkodó mind a hét ember életét vesztette, köztük a két török pilóta, valamint négy orosz és egy török utas.

Az Anadolu értesülése szerint, amelyet a közlekedési minisztérium is megerősített, a légi jármű a 257 méter magas helyi tévétoronynak ütközött.

Hasan Akgün, Büyükcekmece polgármestere ugyanakkor arra hívta fel a figyelmet, hogy a tornyon sehol nincs nyoma ütközésnek. Az adótorony egyik dolgozója Ramazan Atay pedig azt emelte ki, hogy nem hallotta becsapódás hangját. Atay elmondta: a tornyot sűrű köd borította, de a teljes légiakadály-világítás működött, beleértve a stroboszkópot is.

Az Eczacibasi török ipari vállalatcsoport tulajdonában álló, Sikorsky S-76 típusú helikopter az Atatürk nemzetközi repülőtérről szállt fel, és öt perccel később a D-100-as főútra esett. A jármű öt nagyobb darabra tört, a lángoló roncsokhoz mentő- és tűzoltóegységek érkeztek. Az érintett szakaszt öt és fél óra útzár után adták vissza a forgalomnak.

A Dogan hírügynökség úgy tudja, hogy a légi jármű utasai Bilecik tartományba tartottak egy gyárlátogatásra. Közülük hárman az Eczacibasi cég Oroszországból érkezett vendégei voltak, az egyik török utas a cég egyik oroszországi csoportjának vezérigazgatója, a negyedik orosz pedig a cég egyik regionális értékesítési menedzsere volt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Iráni drón- és rakétatámadás - A Biztonsági Tanács rendkívüli ülésen tárgyal a támadásról

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa rendkívüli ülést tart az Irán által Izrael ellen indított drón- és rakétatámadások nyomán, miközben a G7-csoport is tanácskozik vasárnap a kialakult helyzetről.

2024. Április 12. 06:00, péntek | Külföld

Moszkva nem vesz részt a Zelenszkij-féle béketervről tartandó tanácskozáson

Oroszország nem vesz részt a Volodimir Zelenszkij ukrán elnök béketervéről Svájcban megrendezendő tanácskozáson - közölte Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő csütörtökön a Telegram-csatornáján.