Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2012. Szeptember 24. 12:00, hétfő | Helyi
Forrás: KEMRFK

Törtek-zúztak az autósok a hétvégén – jön az újabb razzia

Törtek-zúztak az autósok a hétvégén – jön az újabb razzia

Több baleset is történt megyénk útjain a hétvégén, szerencsére azonban súlyos sérülés nem történt. Esztergom környékét ugyan most elkerülte a karambol-hullám, a rendőrség viszont fokozott ellenőrzésekre készül.

A megyei kapitányság szerint a hétvégi balesetek elsődleges oka a járművezetők figyelmetlensége volt, így például az elsőbbségadás kötelező jelzőtábla figyelmen kívül hagyása, vagy éppen a jobb kéz szabály megszegése. Emellett azonban a balesetek bekövetkezése között a gyorshajtás is vezető ok.

Vasárnap délelőtt a Tarján-Tardos közti út egyik kanyarulatában sokallt be egy 40 éves bajnai asszony. Az út burkolata is rossz volt és a sebessége is nagy volt ahhoz, hogy biztonságosan tudja bevenni a kanyart. A Suzuki megcsúszott, majd az intenzív fékezésnek köszönhetően irányíthatatlanná vált és átsodródva a szemközti oldalra egy fának csapódott. A járművet vezető asszony könnyű sérüléssel megúszta a balesetet, autójában azonban 400 ezer forint kár keletkezett.

Ugyanezen az úton egy másik baleset is történt vasárnap délután. Egy román állampolgárú autós, Audi A6 típusú személygépkocsival nem tartott megfelelő követési távolságot, majd a járműve elejével nekiütközött az előtte közlekedő, de forgalmi ok miatt lassító BMW hátuljának. Az Audis elismerte, hogy hibázott, a BMW-s kárát biztosítója megtéríti.

Viszonylag olcsón megúszta annak a Seat Cordoba típusú személygépkocsinak a tulajdonosa, aki ugyancsak vasárnap délután ütközött össze egy Toyota-val Tatabányán. Az elsődleges adatok szerint utóbbi jármű vezetője nem tartott megfelelő oldaltávolságot, melynek következtében nekiütközött a Cordoba-nak. A baleset során személyi sérülés nem történt.

Nagy bajt is okozhatott volna egy személygépkocsi-vezető Tatán. Az elsőbbségadás kötelező jelzőtáblát figyelmen kívül hagyva kanyarodott ki, mellyel hirtelen irányváltoztatásra kényszerített egy másik autóst, aki ettől elvesztette uralmát a jármű felett és az út melletti fás, bokros részen egy fának ütközött. A jármű vezetője és a vele utazó felesége, valamint tízhónapos gyermeke szerencsére nem sérült meg a balesetben.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság a balesetek elkerülése érdekében nagyobb odafigyelést és szabálykövető magatartást vár el a közúti közlekedésben résztvevő járművezetőktől és gyalogosoktól egyaránt.

A főkapitányság eltökélt szándéka, hogy egy jogsértés se maradjon következmény nélkül. A rendőrség célja, hogy a folyamatos, koncentrált intézkedésekkel jogkövető magatartásra bírja a közúti közlekedésben résztvevőket csökkentve ezáltal a balesetek számát, a sérülések fokát, ezért a következő hetekben folytatódnak a fokozott ellenőrzések, melynek során minden intézkedés alá vont járművezető esetében koncentráltan ellenőrzik kollégáim az ittasság és a biztonsági öv használatát is, de nem maradnak szankció nélkül a megengedett sebességet túllépők sem” – fejtette ki Léber Gabriella, a megyei kapitányság szóvivője.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.