Városlista
2022. augusztus 19, péntek - Huba

Hírek

2017. Május 24. 13:20, szerda | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Történelmet írt a két esztergomi középiskolás – egyetemistákat győztek le

Történelmet írt a két esztergomi középiskolás – egyetemistákat győztek le

Második helyen végzett Páncél Emese és Faragó Ferenc, az Árpád-házi Szent Erzsébet iskola két középiskolása az egyetemistáknak rendezett ODTK versenyen a közelmúltban Debrecenben. Ilyen eddig még sosem fordult elő.

Idén áprilisban zajlott le a XXXIII. OTDK Fizika, Földtudományok és Matematika Szekciójának versenye a Debreceni Egyetemen, melyen az esztergomi Árpád-házi Szent Erzsébet iskola két tanulója, Páncél Emese és Faragó Ferenc is részt vehetett.

Az egyetemisták és Phd hallgatók számára kiirt legrangosabb országos versenyre az indulási jogot a VIII. Országos Középiskolai Földtudományi Diákkonferencián elért nagyszerű eredményükkel szerezték meg.

Kétéves felkészülésük és kutatómunkájuk eredménye pedig nem maradt el.

Az OTDK Fizika, Földtudományok és Matematika Szekciójának történetében először gimnazista diákok értek el helyezést, megelőzve egyetemista és phd hallgató társaikat.
Kiemelkedő teljesítményükkel szekciójukban II. helyezést értek el.

Felkészítő tanáruk Kiss Judit tanárnő volt.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 03. 10:23, szerda | Helyi

FARKAS NOÉMI: NEMIGEN…

Farkas Noémi képzőművész nemigen… című kiállítását 2022. augusztus 5-én nyitja meg az Eurohíd Alapítvány a Kapcsolatok Házában.

2022. Július 22. 16:02, péntek | Helyi

Tovább építkezik a Richter

A Richter Gedeon Nyrt. dorogi fióktelepén jelenleg a Szteroid üzem részleges felújítása, valamint a hármas porta építése zajlik.

2022. Július 22. 07:00, péntek | Helyi

Újabb három majomhimlős esetet igazoltak Magyarországon

Újabb három majomhimlős esetet igazoltak Magyarországon, ezzel 33-ra nőtt az igazolt fertőzöttek száma - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) csütörtökön az MTI-vel.

2022. Július 20. 10:06, szerda | Helyi

Bordélyházakat üzemeltetett Komáromban

A Komáromi Járási Ügyészség épület rendelkezésére bocsátásával elkövetett prostitúció elősegítésének bűntette és más bűncselekmény miatt vádat emelt egy nő ellen.