Városlista
2022. május 25, szerda - Orbán

Hírek

2021. December 10. 11:19, péntek | Helyi

Tóth Gergely esztergomi fotós képei is bekerültek a Magyarország 365 fotópályázat legjobb alkotásai közé

Tóth Gergely esztergomi fotós képei is bekerültek a Magyarország 365 fotópályázat legjobb alkotásai közé

Tóth Gergely a téli Pilisről készült sorozata is bekerült a legjobb 60 alkotás közé az idei Magyarország 365 fotópályázaton.

Szerdán hirdették ki a harmadik alkalommal kiírt Magyarország 365 fotópályázat idei díjazottjait. "Az idei pályázatra minden korábbinál több, közel 37 ezer pályamű érkezett, amely bizonyíték arra, hogy a járvány nehéz időszaka sem törte derékba a kezdeményezés erejét" – mondta el Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a Magyar Állami Operaház Eiffel Műhelyházában tartott díjátadón.

A pályázatra egyedi képekkel vagy sorozatokkal lehetett jelentkezni három - természet és táj, épített és tárgyi örökség, valamint életképek - kategóriában. A neves fotográfusokból álló szakmai zsűri minden kategóriában három, összesen 15 díjat osztott ki.

A beérkezett pályaművek közül kiválasztott 60 legjobb alkotás – melyek közé az esztergomi Tóth Gergely képei is bekerültek - december 22-ig tekinthetők meg az Eiffel Műhelyházban, ezt követően pedig a pesti belvárosi Duna-parton találkozhatunk a tárlattal. A tervek szerint a következő hónapokban válogatásba bekerült képeket több helyen is kiállítják.

A további helyszínekről a szervezők folyamatosan tájékoztatják majd a közvéleményt.

Fotók: Tóth Gergely Facebook

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 25. 10:14, szerda | Helyi

Az év legnagyobb ismert aszteroidája száguld el a Föld mellett pénteken

A potenciálisan veszélyes kategóriába tartozik, de becsapódástól nem kell tartanunk.

2022. Május 25. 09:57, szerda | Helyi

Megcsípett egy darázs, mit tegyek? Ezeket használja!

Darázs- és méhcsípés kezelése házilag is megoldható. Hogyan lehet enyhíteni a tüneteket, viszketést duzzanatot? Sokszor felesleges készítményeket javasolnak. Tények és tévhitek.

2022. Május 25. 09:48, szerda | Helyi

2023 év elejére készülhet el Esztergom új piaca

A TOP-1.1.3-16-K01-2017-00001 azonosító számú „Esztergom, városi piac kialakítása” című projekthez kapcsolódóan az épülő városi piac sajtónyilvános helyszíni bejárását tartották meg május 24-én, kedden.

2022. Május 24. 15:06, kedd | Helyi

Magyar Kémiaoktatásért Díj 2022

Általános iskolai, középiskolai, valamint középfokú szakképzésben résztvevő kémiatanárok részére ír ki pályázatot a Richter Gedeon Alapítvány a Magyar Kémiaoktatásért kuratóriuma.