Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2011. December 27. 14:45, kedd | Külföld
Forrás: mno.hu/MTI

Tovább építik Kim Dzsong Unt

Tovább építik Kim Dzsong Unt

Kim Dzsong Un új észak-koreai vezetőt újabb címekkel jelölve említette hétfőn a hivatalos helyi hírközlés, jelezve, hogy a december 17-én elhunyt Kim Dzsong Il utódjának a hatalma tovább szilárdult.

Miután vasárnap az 1,2 milliós észak-koreai haderő főparancsnokaként említették, a hivatalos pártlap, a Nodon Szinmun hétfői száma a Koreai Munkapárt központi bizottsága vezetőjének, vagyis a párt első emberének nevezte Kim Dzsong Unt.

A hivatalos állami hírügynökség – beszámolva Kim Dzsong Un és egy dél-koreai küldöttség találkozójáról, „a párt, az állam és a hadsereg éles elméjű” vezetőjeként említette a Kim-dinasztia friss vezetőjét. Apja, az Észak-Koreát 17 éven át irányító Kim Dzsong Il, a Munkapárt, a hadsereg és az állami védelmi bizottság vezetőjeként gyakorolta hatalmát.

A Kim Dzsong Il halála miatt elrendelt országos gyász kedden ér véget, s a temetés szerdán lesz.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt

2024. Április 17. 13:39, szerda | Külföld

Mateusz Morawieczki: a migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni

A migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni, és ezért is olyan veszélyes - mondta Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök kedden Brüsszelben.