Városlista
2022. augusztus 13, szombat - Ipoly

Hírek

2022. Július 22. 16:02, péntek | Helyi
Forrás: dorogimedence.hu

Tovább építkezik a Richter

Tovább építkezik a Richter

A Richter Gedeon Nyrt. dorogi fióktelepén jelenleg a Szteroid üzem részleges felújítása, valamint a hármas porta építése zajlik.

A napokban betekintést nyerhettünk a Richter dorogi gyárának területén jelenleg zajló beruházásokba. Garai Zoltán, a gyáregység főmérnöke elmondta, hogy modernizálják a Szteroid üzemet. Ezáltal nemcsak esztétikusabb, hanem korszerűbb is lesz az épület. Kicserélik többek között a nyílászárókat, új légtechnikai rendszert telepítenek az üzem gyártócsarnokába. Épp ennek egyes elemeit emelte a daru a tetőre, mialatt a helyszínen a dorogi gyáregység vezetőjével beszélgettünk.

Munkálatok a Szteroid üzemnél.

A másik fontos beruházás, ami jelenleg zajlik, az a hármas porta átépítése. Garai Zoltán elmondta, hogy a teherforgalmat eddig a kettes portánál – Dorog irányába a benzinkút előtt – kezelték, azonban a megnövekedett személyi- és autóforgalom miatt új megoldást kellett keresniük. Tokodaltáró irányába a benzinkút után található – jelenleg kihasználatlan – hármas porta előnye az, hogy a teherautók könnyebben tudnak ki- és belépni a gyár területére. A főmérnök hozzátette azt is, hogy a hármas porta épületéhez költözik át a szakszerű beléptetést bonyolító szervezet új központja is, így a beérkező autók, termékek ellenőrzését egy helyen tudják majd megoldani. Az említett építkezések mellett hamarosan elkezdődik egy újabb nagyberuházás, egy laboratórium építése a Szteroid II. üzem mögött.

Hármas porta látványterve.

A beruházások kapcsán érdemes megemlíteni azt is, hogy a dorogi telephelyen a közelmúltban megújult a Szintetikus I. üzem vegyianyag ellátó rendszere is. Korszerű tartályparkot telepítettek, melynek révén a legszigorúbb biztonsági előírások mellett, automatizált, zárt rendszeren keresztül jut el a gyógyszerkészítéshez szükséges alapanyag a Szintetikus I. üzembe.

Tartálypark.

Egy modern, zöldenergia felhasználást célzó beruházás is megvalósult: először a már meglévő épületekre helyeztek el napelemeket, második lépésben pedig egy zöldmezős napelemparkot telepítettek a gyár területére, összesen 2 Megawatt teljesítménnyel. A főmérnök hozzátette, hogy az energiaárak növekedése miatt ezt a napelemparkot a későbbiekben bővíteni szeretnék.

Az épületekre is napelemeket telepítettek.

A vállalat itt nem áll meg, hiszen már formálódnak a további beruházási tervek, feladatok a következő évekre vonatkozóan, amelyekről később tájékoztatjuk majd olvasóinkat.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 03. 10:23, szerda | Helyi

FARKAS NOÉMI: NEMIGEN…

Farkas Noémi képzőművész nemigen… című kiállítását 2022. augusztus 5-én nyitja meg az Eurohíd Alapítvány a Kapcsolatok Házában.

2022. Július 22. 07:00, péntek | Helyi

Újabb három majomhimlős esetet igazoltak Magyarországon

Újabb három majomhimlős esetet igazoltak Magyarországon, ezzel 33-ra nőtt az igazolt fertőzöttek száma - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) csütörtökön az MTI-vel.

2022. Július 20. 10:06, szerda | Helyi

Bordélyházakat üzemeltetett Komáromban

A Komáromi Járási Ügyészség épület rendelkezésére bocsátásával elkövetett prostitúció elősegítésének bűntette és más bűncselekmény miatt vádat emelt egy nő ellen.

2022. Július 20. 09:50, szerda | Helyi

Sitten marad az 1,8 milliárdot átmosó nyergesi bűnbanda

A fiktív számlákkal trükköző és így adót csaló bűnbanda letartóztatását meghosszabbították.