Városlista
2023. június 2, péntek - Anita, Kármen

Hírek

2022. Július 22. 16:02, péntek | Helyi
Forrás: dorogimedence.hu

Tovább építkezik a Richter

Tovább építkezik a Richter

A Richter Gedeon Nyrt. dorogi fióktelepén jelenleg a Szteroid üzem részleges felújítása, valamint a hármas porta építése zajlik.

A napokban betekintést nyerhettünk a Richter dorogi gyárának területén jelenleg zajló beruházásokba. Garai Zoltán, a gyáregység főmérnöke elmondta, hogy modernizálják a Szteroid üzemet. Ezáltal nemcsak esztétikusabb, hanem korszerűbb is lesz az épület. Kicserélik többek között a nyílászárókat, új légtechnikai rendszert telepítenek az üzem gyártócsarnokába. Épp ennek egyes elemeit emelte a daru a tetőre, mialatt a helyszínen a dorogi gyáregység vezetőjével beszélgettünk.

Munkálatok a Szteroid üzemnél.

A másik fontos beruházás, ami jelenleg zajlik, az a hármas porta átépítése. Garai Zoltán elmondta, hogy a teherforgalmat eddig a kettes portánál – Dorog irányába a benzinkút előtt – kezelték, azonban a megnövekedett személyi- és autóforgalom miatt új megoldást kellett keresniük. Tokodaltáró irányába a benzinkút után található – jelenleg kihasználatlan – hármas porta előnye az, hogy a teherautók könnyebben tudnak ki- és belépni a gyár területére. A főmérnök hozzátette azt is, hogy a hármas porta épületéhez költözik át a szakszerű beléptetést bonyolító szervezet új központja is, így a beérkező autók, termékek ellenőrzését egy helyen tudják majd megoldani. Az említett építkezések mellett hamarosan elkezdődik egy újabb nagyberuházás, egy laboratórium építése a Szteroid II. üzem mögött.

Hármas porta látványterve.

A beruházások kapcsán érdemes megemlíteni azt is, hogy a dorogi telephelyen a közelmúltban megújult a Szintetikus I. üzem vegyianyag ellátó rendszere is. Korszerű tartályparkot telepítettek, melynek révén a legszigorúbb biztonsági előírások mellett, automatizált, zárt rendszeren keresztül jut el a gyógyszerkészítéshez szükséges alapanyag a Szintetikus I. üzembe.

Tartálypark.

Egy modern, zöldenergia felhasználást célzó beruházás is megvalósult: először a már meglévő épületekre helyeztek el napelemeket, második lépésben pedig egy zöldmezős napelemparkot telepítettek a gyár területére, összesen 2 Megawatt teljesítménnyel. A főmérnök hozzátette, hogy az energiaárak növekedése miatt ezt a napelemparkot a későbbiekben bővíteni szeretnék.

Az épületekre is napelemeket telepítettek.

A vállalat itt nem áll meg, hiszen már formálódnak a további beruházási tervek, feladatok a következő évekre vonatkozóan, amelyekről később tájékoztatjuk majd olvasóinkat.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Május 30. 13:58, kedd | Helyi

OLASZ ÁGNES FOTOGRÁFUS FALUSI ÉLETKÉPEI ESZTERGOMBAN

2023. június 3-án, 16:00 órakor nyitja meg Olasz Ágnes fotográfus kiállítását az Eurohíd Alapítvány, a Kapcsolatok Házában.

2023. Május 27. 21:39, szombat | Helyi

A TESCO-s pályázat tavaszi fordulóját a Montágh iskola nyerte

Köszönet a TESCO-nak ,köszönet a vásárlóknak!

2023. Május 22. 14:25, hétfő | Helyi

Keresik az Év Futó Fotóját!

Kezdő, haladó és hobbifutók jelentkezését is várják

2023. Május 22. 14:05, hétfő | Helyi

Rekordkísérlet a gyermeknapi horgászversenyen Esztergomban