Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2020. Augusztus 14. 19:00, péntek | Belföld
Forrás: mti

Továbbra is stagnálás várható az ingatlanpiacon

Továbbra is stagnálás várható az ingatlanpiacon

A koronavírus-járvány miatt feltorlódott kereslet-kínálat miatt június-júliusban már a tavalyi szintet ütötte az ingatlanpiac Magyarországon, a szegmenst érintő hatások kioltják egymást, ezért még stagnálás várható

- közölte a GDN Ingatlanhálózat pénteken az MTI-vel.Kiemelték, amennyiben Magyarországot is eléri ősszel a járvány második hulláma, annak kevésbé érzékelhető hatásai lehetnek.

Részletezik, hogy a koronavírus-fertőzés márciusi megjelenését követően gyakorlatilag teljes egészében leállt a gazdaság, ennek részeként az ingatlanpiac is hatalmasat esett. A számok a korlátozások enyhítésével fokozatosan emelkedni kezdtek, és a nyári hónapokban már elérték a 2019-es szintet.

Gadanecz Zoltán, a GDN alapító-tulajdonosa a közleményben rámutott arra, motiváló tényező az újraindulás óta, hogy az emberek biztonságos helyre szeretnék menteni a pénzüket, és az ingatlant ilyen befektetésnek érzik. Az árak nem emelkedtek, sőt, bizonyos helyeken minimálisan csökkentek is, ami szintén elősegíti az adásvételek számának növekedését. Június-júliusban már vissza is állt a tavalyi állapot.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.