Városlista
2024. június 17, hétfő - Laura

Hírek

2012. Október 10. 12:01, szerda | Belföld
Forrás: mno.hu

Toyota: brutális rekord visszahívásban

Toyota: brutális rekord visszahívásban

A 7,4 millió autó minden idők második legnagyobb autóipari visszahívását jelenti. A magyar tulajdonosokat is szép számban érintheti.

Minden idők második legnagyobb autós visszahívását jelentette be a Toyota (a rekorder a Ford 8 milliós akciója volt 1996-ban), amikor összesen 7,4 millió autótulajdonos figyelmét hívta fel önkéntes látogatásra a márkaszervizekben. Szerencsére az ok nem biztonsági, az ablakokat szabályzó rendszer hibájából aligha származhat közvetlen életveszély. A Toyota ki is emeli, hogy egyetlen egy eset sem volt, amelyben a hiba bármilyen balesetet okozott volna.

A Toyota visszahívása elsősorban a Yaris, a Corolla és a Camry modellekre vonatkozik, de lényegében kiterjed a teljes modellspektrumra, méghozzá a 2005 és 2010 között készült darabokra . Az Egyesült Államokban 2,47, Kínában 1,4, Európában 1,39 millió autóra vonatkozik majd a javítás lehetősége. Az óriási szám és a modellek ismeretében biztosra vehető, hogy Magyarországon is szép számmal akadnak Toyota-tulajdonosok, akiknek figyelniük kell a visszahívásra.

A visszahívás oka, hogy az autóknál nem működik rendesen az ablakok mozgását szabályozó rendszer sem a vezető, sem pedig az utasok oldalán. Az ablakok nem csúsznak simán, beszorulhatnak, illetve mozgathatatlanná válnak. A gyártó szerint a rendszer olajozásával van gond, vélhetően melegedés miatt eltűnt az olaj. A Toyota az elkövetkező hetekben értesíti a tulajdonosokat, és megkéri őket, hogy látogassanak el a márkaszervizekbe ellenőrzésre.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 17. 08:35, hétfő | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: díszőrség lesz a budai Várban

Új tradíció kezdődik a budai Várban, mostantól a hét területvédelmi tartalékos ezred kéthetes váltásban a Honvédelmi Minisztérium főépülete előtt teljesít díszőrséget

2024. Június 16. 10:33, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 24. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Június 16. 10:27, vasárnap | Belföld

Három hét van a választási plakátok eltávolítására

Még valamivel több mint három hetük van az önkormányzati, nemzetiségi és EP választáson induló jelölteknek és jelölőszervezeteknek arra, hogy eltávolítsák a kampány időszakában a közterületeken elhelyezett plakátjaikat.

2024. Június 15. 11:07, szombat | Belföld

Karácsony Gergely: legyen új választás

Legyen új választás, ezt fogom képviselni - jelentette ki a főpolgármester-választás szavazatainak újraszámlálása után Karácsony Gergely a sajtó képviselőinek a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) épülete előtt tartott demonstráció