Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2021. November 22. 09:51, hétfő | Helyi
Forrás: koronavirus.gov.hu

Tudnivalók a ma induló Oltási akcióhétről

Tudnivalók a ma induló Oltási akcióhétről

Ma reggeltől vasárnap estig tart az Oltási akcióhét. A kormányzati koronavírus tájékoztatási oldalról kigyűjtöttük a lényeges információkat, illetve a megyei oltópontok elérhetőségét.

Az akcióhét időtartama 2021. november 22. hétfő - november 28. vasárnap reggel 7 és este 19 óra között.

Helyszíne Kórházi oltópontokon, egyes településeken szakrendelőkben is.


Kik jelentkezhetnek?

Az oltatlanok és mindenki más, aki szeretné felvenni a második, vagy a harmadik oltását. Az Oltási akcióhéten a még oltatlan 12-17 éves gyermekek oltására is lehetőség van, ez esetben javasolt a szülői kíséret is az oltásra.

Kell-e előzetes regisztráció?

Az oltatlanok előzetes regisztráció nélkül is érkezhetnek az oltópontra, ez esetben regisztrációjukat a helyszínen végzik el. Az oltottak is érkezhetnek időpontfoglalás nélkül, őket ez esetben érkezési sorrendben fogják beoltani. Aki előzetesen regisztrált és foglalt az interneten időpontot az elkerülheti a várakozást, ezért javasolt időpontra regisztrálni. Időpontot azok tudnak foglalni, akik előzetesen regisztráltak a www.eeszt.gov.hu honlapon.
https://koronavirus.gov.hu/sites/default/files/sites/default/files/imce/regisztracios_lap_oltasi_akciohet.pdf

Mit kell magunkkal vinni az oltásra?

Az oltásra érkezők vigyék magukkal személyi irataikat (személyi igazolvány, TAJ-kártya), második és harmadik oltás esetén a korábbi oltást igazoló dokumentumokat.

Hozzájáruló nyilatkozat
Nagyban meggyorsítja az oltást, ha az oltakozók magukkal hozzák kinyomtatva, kitöltve és aláírva a Hozzájáruló nyilatkozatot (3. oltás esetén is kell). https://koronavirus.gov.hu/sites/default/files/sites/default/files/imce/_hozzajarulo_nyilatkozat_vedooltashoz_0.pdf

Kiskorúak esetén szükséges szülői hozzájáruló nyilatkozat. https://koronavirus.gov.hu/sites/default/files/sites/default/files/imce/szuloi_hozzajarulo_nyilatkozat_vedooltashoz_12_es_18_ev_kozotti_szemelyek_reszere.pdf

Mindenki vigyen magával és tegyen fel MASZKOT!

Milyen vakcina áll rendelkezésre?

A kórházi oltópontokon öt féle vakcina áll rendelkezésre: Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Janssen és Sinopharm. A Szputynik már elfogyott.
Az oltóorvosok segítenek a legmegfelelőbb vakcina kiválasztásában.

Megerősítő harmadik oltás felvétele

Az Oltási akcióhéten azok is érkezhetnek időpontfoglalás nélkül a kórházi oltópontokra, akik a megerősítő harmadik oltásukat szeretnék felvenni. Mindenkinek ajánlott a harmadik oltás felvétele, aki elmúlt 18 éves és már több mint 4 hónap eltelt a legutóbbi oltása óta.
Hozzájáruló nyilatkozat a harmadik oltáshoz
https://koronavirus.gov.hu/sites/default/files/sites/default/files/imce/hozzajarulo_nyilatkozat_3._oltashoz.pdf


Esztergomban a képviselő-testület döntése alapján az országos oltási kampány idejére, 2021. november 22-28-ig ingyenes a parkolás Esztergom város teljes területén.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.