Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2021. Május 02. 17:13, vasárnap | Helyi
Forrás: autopro.hu

Tudta? Van második élete is a Mercedes-Benz buszok akkumulátorainak.

Tudta?  Van második élete is a Mercedes-Benz buszok akkumulátorainak.

A Daimler Buses egy olyan projektben vesz rész, amelynek az a lényege, hogy a Mercedes-Benz eCitaro buszok kiszuperált akkumulátorait energiatárolóként hasznosítják újra.

Az újrahasznosítás egy olyan erőműben történik, ahonnan egy német nagyváros tömegközlekedését szolgálják ki árammal. A második életciklusát töltő akkumulátorok fejlesztésével a Mercedes-Benz hannoveri üzeme foglalkozik.

Az akkumulátorok élettartama minden egyes töltéssel csökken, így bármilyen technológiával is készültek az akkuk, egy városi buszban viszonylag hamar elérnek az életük végére. Ez azonban nem azt jelenti, hogy ki kell őket dobni. A Mercedes-Benz eCitaro buszok akkumulátorainak élettartama öt-hat év körül van a Daimler szerint, ezt követően a gyárilag megadott hatótávolság megtételére már nem képesek a buszok. Az akkumulátorok azonban még évekig használhatóak. Az egyik megoldás, ha kisebb forgalmú buszokban még elketyegnek, a másik, ha energiatározóként használják fel őket újra.

A nálunk futó Zöld busz akkumulátora is számíthat rá, hogy ha nem is örökéletet, de még egy esélyt kap arra, hogy részt vegyen az ésszerű és környezetkímélő energiafelhasználásban.

#zoldbusz #kornyezetvedelem

Fotók: Totalcar/Balla György, Somogyi András

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT