Városlista
2022. december 4, vasárnap - Barbara, Borbála

Hírek

2012. December 03. 07:57, hétfő | Helyi
Forrás: KEMRFK

Túl hangosan loptak, lebuktak

Túl hangosan loptak, lebuktak

Betöréses lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a dorogi rendőrség három dorogi fiatal ellen, akiket vasárnap értek tetten a járőrök. Meghallották, amint a vezetéket bontják egy épület falából.

Túl hangosak is voltak a fiatal tolvajok és a riasztó is jelzett, mikor a négy tizenéves „dolgozni” kezdett egy helyi cég által üzemeltetett épületben. A riasztásra rendőrök érkeztek a telephelyre, ahol az épületet körbejárva megtalálták a gyanúsítottak útvonalát és meghallották az általuk keltett zajokat. A tűzlétrán felmászva az épület második emeletén megtalálták őket, amint a vezetékeket szedték ki a gipszkarton falból.

A járőrök elfogták, majd előállították a fiatalokat, akik közül az egyikről kiderült, hogy a Tatabányai Rendőrkapitányság körözi. Gyanusítotti kihallgatásuk során a fiúk elmondták, az volt a tervük, hogy a falból kiszedett vezetékről leégetik a műanyag borítást, a kábelt pedig rézként értékesítik. A gyanúsítottak azt is elismerték, hogy hetek óta járnak az elhagyatott épületbe, ahonnan összesen közel 100 kilogramm vezetéket tulajdonítottak el, melyet rézként adtak tovább.

A Dorogi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya – szabadlábon hagyásuk mellett – nagyobb értékre elkövetett betöréses lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a fiatalkorú gyanúsítottakkal szemben.

Ezek érdekelhetnek még

2022. November 28. 09:54, hétfő | Helyi

IDÉN IS MEGNYÍLIK A MŰVÉSZET ESZTERGOMÉRT ADVENTI KIÁLLÍTÁS ÉS VÁSÁR

2022. december 3-án (szombaton), 18:00 órakor nyitja meg az Eurohíd Alapítvány szokásos évi adventi kiállítását X. Művészet Esztergomért címmel a Kapcsolatok Házában, 34 művész részvételével.

2022. November 28. 09:48, hétfő | Helyi

Alapítványokat is támogat a Richter a térségben

Dorogon és környékén évek óta támogat alapítványokat a Richter Gedeon Nyrt. – erről beszélgettünk Garai Zoltánnal, a dorogi gyáregység főmérnökével.

2022. November 25. 16:14, péntek | Helyi

SZOBATÁRSÁTÓL LOPOTT

A 30 éves férfi egy esztergomi munkásszállón lopta meg a sértettet. Az esztergomi rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát.

2022. November 21. 13:41, hétfő | Helyi

Esztergomi Adventi Vásár

Az ünnepi hangulatra vágyó közönséget az idei évben visszafogottabb, ám meghitt és különleges adventi programokkal várják az esztergomi Széchenyi téren.