Városlista
2023. március 25, szombat - Irén, Írisz, Lúcia

Hírek

2020. Október 13. 11:16, kedd | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu/Sutuki

Túrabot és kenyérpirító – Izgalmas kincsek a Suzuki raktárában

Túrabot és kenyérpirító – Izgalmas kincsek a Suzuki raktárában

Bepillantás a 6480 négyzetméteres esztergomi, illetve a hozzá tartozó 34 ezer négyzetméteres külföldi ellátóközpontok mindennapjaiba.

Vajon hány kamionnyi alkatrész és kiegészítőtartozék fordul meg hetente egy multinacionális vállalat több országot ellátó elosztóközpontjában? Melyek a leggyakrabban rendelt autóalkatrészek és kiegészítők? Mit keres egy autógyár raktárában túrabot vagy kenyérpirító? Noha az esztergomi Suzukit legtöbben gyártóvállalatként ismerik, valójában rendkívül kiterjedt tevékenységi körrel rendelkezik – többek között alkatrész- és kiegészítőtartozék-központként is funkcionál. A logisztikai központ működésének izgalmas részleteibe és kuriózumaiba Bonnár-Csonka Zsuzsanna, vállalati kommunikációs vezető avat be.

Központi szerep modern megoldásokkal

Azáltal, hogy tavaly április óta vállalatunk tölti be a Suzuki Csoport európai alkatrész- és kiegészítőtartozék-bázisának szerepét, az esztergomi ellátóközpont és gyár Közép-Európa meghatározó járműipari központjává vált. Annak érdekében, hogy Európa- és világszerte biztosíthassuk a hatékony alkatrészellátást megrendelőink számára, számos modern és innovatív fejlesztést hajtottunk végre. Megerősítettük a szervezeti struktúránkat – beleértve az informatikát is –, átvettük a közös európai IT rendszert, melyet folyamatosan finomítunk és optimalizálunk a megváltozott üzleti folyamatok függvényében; valamint digitalizáltuk a teljes belső alkatrészellátási rendszerünket, mely alkalmas arra, hogy azonnal megjelenítse az anyagmozgással és készletekkel kapcsolatos visszajelzéseket, ezzel is javítva a hatékonyságot és csökkentve az emberi tévedéseken alapuló hibák lehetőségét.

Európa szíve, az ellátás motorja

A központi szerep nem kevesebbet jelent számunkra, mint hogy mi kezeljük a Suzuki Angliában, Németországban, Franciaországban, Spanyolországban, Olaszországban és itthon tárolt raktárkészleteit. Ez rendkívüli munka, melyhez a teljes Suzuki Csoport – a Magyar Suzuki, más országok leányvállalatai és az anyavállalat –, valamint természetesen kollégáink, partnereink és beszállítóink összehangolt munkája és együttműködése szükséges. Annak érdekében, hogy a márkakereskedőink és szervizeink rendeléseit lehetőség szerint 24 órán belül teljesíteni tudjuk, az esztergomi és a további 5 európai Suzuki raktárban egy egységes raktár- és logisztikai rendszer került kiépítésre.

Mennyi az annyi? Raktárkulisszák a számok tükrében

A magyarországi 6480 négyzetméteren elterülő, nagymértékben automatizált komplexum elképesztő forgalmat bonyolít nap mint nap. Az elosztóközpontból átlagosan 100 kamionnyi alkatrészt és kiegészítőt szállítunk 90 országba hetente 5 kontinens disztribútorainak és márkakereskedőinek. Esztergomi és európai alkatrész- és kiegészítőtartozék-ellátó raktárainkban több, mint 250 ezer féle terméket tárolunk. Természetesen nem csak a jelenleg gyártott modellekhez tartozó alkatrészeket és kiegészítőket raktározzuk, hanem törvényi előírás szerint régebbi Suzuki modellek esetében 12 évig szükséges alkatrészekkel is rendelkezünk. Mindemellett a hajómotoros és a motorkerékpáros üzletágunk modelljeihez is raktározunk alkatrészeket.

A legtöbb alkatrészt a közönségkedvenc, nálunk, Esztergomban készülő modellek, a Vitara és az SX4 S-CROSS, valamint a szintén népszerű Swift kapcsán tároljuk. A legtöbb megrendelés az európai partnereinktől érkezik, ezt követi Magyarország, majd a Suzuki Csoport tagjai közül Japán és India. Ha az autóalkatrészek típusát nézzük, olajszűrőből, légszűrőből, illetve pollenszűrőből értékesítünk a legtöbbet; de a szezonális megoszlás is érdekes: ősszel ablaktisztító és ablaktörlő alkatrészekre és eszközökre, télen téligumira, nyáron pedig motoros/hajómotoros alkatrészekre és tartozékokra van a legnagyobb kereslet.

Amellett, hogy a jelenlegi és régebbi Suzuki-termékekhez tartozó alkatrészeket és kiegészítőket tároljuk, számos különleges termék és reklámajándék is felfedezhető raktárunkban – ilyen kuriózum például a GSX iPhone tok, a Jimny-logós túrabot, vagy a Suzuki-logós kenyérpirító, melyek kirendelésével is mind raktárunk foglalkozik.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Március 09. 09:49, csütörtök | Helyi

KUBÓ ÉVA KIÁLLÍTÁSA NYÍLT MEG A KAPCSOLATOK HÁZÁBAN

Kubó Éva képzőművész kiállítását nyitotta meg az Eurohíd Alapítvány 2023. március 4-én a Kapcsolatok Házában.

2023. Március 09. 09:42, csütörtök | Helyi

ÖRMÖHÍR A VÁRMÚZEUMBAN

Az Eurohíd Alapítvány 2023. március 1-jén nyitotta legújabb kiállítását az Esztergomi Vármúzeum nagytermében.

2023. Február 15. 09:55, szerda | Helyi

Nem világít többé az ikonikus felirat: lebontják Dorog legmagasabb épületét

Már nem világít többé a dorogi éjszakai panoráma elengedhetetlen eleme, az „RG” felirat, napokon belül pedig megkezdődik a város legmagasabb épületének bontása is.

2023. Február 15. 09:49, szerda | Helyi

HEGYVÁRI DÁVID KIÁLLÍTÁSA NYÍLT MEG A KAPCSOLATOK HÁZÁBAN

Az Eurohíd Alapítvány kiállításai során nagyon szeretünk a helyi művészek mellett, Esztergomban még kevésbé ismert alkotókat is bemutatni.