Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2020. Október 13. 11:16, kedd | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu/Sutuki

Túrabot és kenyérpirító – Izgalmas kincsek a Suzuki raktárában

Túrabot és kenyérpirító – Izgalmas kincsek a Suzuki raktárában

Bepillantás a 6480 négyzetméteres esztergomi, illetve a hozzá tartozó 34 ezer négyzetméteres külföldi ellátóközpontok mindennapjaiba.

Vajon hány kamionnyi alkatrész és kiegészítőtartozék fordul meg hetente egy multinacionális vállalat több országot ellátó elosztóközpontjában? Melyek a leggyakrabban rendelt autóalkatrészek és kiegészítők? Mit keres egy autógyár raktárában túrabot vagy kenyérpirító? Noha az esztergomi Suzukit legtöbben gyártóvállalatként ismerik, valójában rendkívül kiterjedt tevékenységi körrel rendelkezik – többek között alkatrész- és kiegészítőtartozék-központként is funkcionál. A logisztikai központ működésének izgalmas részleteibe és kuriózumaiba Bonnár-Csonka Zsuzsanna, vállalati kommunikációs vezető avat be.

Központi szerep modern megoldásokkal

Azáltal, hogy tavaly április óta vállalatunk tölti be a Suzuki Csoport európai alkatrész- és kiegészítőtartozék-bázisának szerepét, az esztergomi ellátóközpont és gyár Közép-Európa meghatározó járműipari központjává vált. Annak érdekében, hogy Európa- és világszerte biztosíthassuk a hatékony alkatrészellátást megrendelőink számára, számos modern és innovatív fejlesztést hajtottunk végre. Megerősítettük a szervezeti struktúránkat – beleértve az informatikát is –, átvettük a közös európai IT rendszert, melyet folyamatosan finomítunk és optimalizálunk a megváltozott üzleti folyamatok függvényében; valamint digitalizáltuk a teljes belső alkatrészellátási rendszerünket, mely alkalmas arra, hogy azonnal megjelenítse az anyagmozgással és készletekkel kapcsolatos visszajelzéseket, ezzel is javítva a hatékonyságot és csökkentve az emberi tévedéseken alapuló hibák lehetőségét.

Európa szíve, az ellátás motorja

A központi szerep nem kevesebbet jelent számunkra, mint hogy mi kezeljük a Suzuki Angliában, Németországban, Franciaországban, Spanyolországban, Olaszországban és itthon tárolt raktárkészleteit. Ez rendkívüli munka, melyhez a teljes Suzuki Csoport – a Magyar Suzuki, más országok leányvállalatai és az anyavállalat –, valamint természetesen kollégáink, partnereink és beszállítóink összehangolt munkája és együttműködése szükséges. Annak érdekében, hogy a márkakereskedőink és szervizeink rendeléseit lehetőség szerint 24 órán belül teljesíteni tudjuk, az esztergomi és a további 5 európai Suzuki raktárban egy egységes raktár- és logisztikai rendszer került kiépítésre.

Mennyi az annyi? Raktárkulisszák a számok tükrében

A magyarországi 6480 négyzetméteren elterülő, nagymértékben automatizált komplexum elképesztő forgalmat bonyolít nap mint nap. Az elosztóközpontból átlagosan 100 kamionnyi alkatrészt és kiegészítőt szállítunk 90 országba hetente 5 kontinens disztribútorainak és márkakereskedőinek. Esztergomi és európai alkatrész- és kiegészítőtartozék-ellátó raktárainkban több, mint 250 ezer féle terméket tárolunk. Természetesen nem csak a jelenleg gyártott modellekhez tartozó alkatrészeket és kiegészítőket raktározzuk, hanem törvényi előírás szerint régebbi Suzuki modellek esetében 12 évig szükséges alkatrészekkel is rendelkezünk. Mindemellett a hajómotoros és a motorkerékpáros üzletágunk modelljeihez is raktározunk alkatrészeket.

A legtöbb alkatrészt a közönségkedvenc, nálunk, Esztergomban készülő modellek, a Vitara és az SX4 S-CROSS, valamint a szintén népszerű Swift kapcsán tároljuk. A legtöbb megrendelés az európai partnereinktől érkezik, ezt követi Magyarország, majd a Suzuki Csoport tagjai közül Japán és India. Ha az autóalkatrészek típusát nézzük, olajszűrőből, légszűrőből, illetve pollenszűrőből értékesítünk a legtöbbet; de a szezonális megoszlás is érdekes: ősszel ablaktisztító és ablaktörlő alkatrészekre és eszközökre, télen téligumira, nyáron pedig motoros/hajómotoros alkatrészekre és tartozékokra van a legnagyobb kereslet.

Amellett, hogy a jelenlegi és régebbi Suzuki-termékekhez tartozó alkatrészeket és kiegészítőket tároljuk, számos különleges termék és reklámajándék is felfedezhető raktárunkban – ilyen kuriózum például a GSX iPhone tok, a Jimny-logós túrabot, vagy a Suzuki-logós kenyérpirító, melyek kirendelésével is mind raktárunk foglalkozik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.