Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2019. Május 22. 12:03, szerda | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Turisztikai idényt nyitott Esztergom és a Dunakanyar

Turisztikai idényt nyitott Esztergom és a Dunakanyar

Idénynyitó rendezvényen mutatkozott be több turisztikai egyesület is a Dunakanyarból és a megyéből május 21-én a Mária Valéria híd mellett álló Port Mediterraneo hajó fedélzetén.

A Dunamente régió egy-egy tagképviselője is beharangozta az idei turistaidény eseményeit.

A sajtótájékoztatón rövid köszöntőt mondott Völner Pál országgyűlési képviselő és Bándhiy László alpolgármester. Mint Völner Pál fogalmazott: Budapest mellett a Dunakanyarnak van esélye arra, hogy felzárkózzon a fővárosi turisztikai kínálathoz, mely a fejlesztéseknek köszönhetően egyre szélesebb palettát jelent. Bánhidy László hangsúlyozta, hogy a Dunakanyar páratlan természeti, épített és szellemi örökség, ahol valóban minden adott a sikeres turizmushoz – számolt be az eseményről az esztergom.hu oldalon a hivatal.

Az idei aktuális idegenforgalmi kínálatról a Visegrád és Környéke Turisztikai és Marketing Egyesület, a Vác és Környéke TDM Nonprofit Kft, a Szentendre és Térsége TDM Nonprofit Kft, valamint az Esztergom és Térsége Turisztikai Egyesület vezetői tájékoztattak, akik a Dunakanyar idegenforgalmi látványosságaira, új fejlesztési irányaikra, az idénre elkészített programjaikra és szolgáltatásaikra hívták fel a figyelmet.



A négy különböző karakterű Duna-parti város, a folyónak köszönhetőn másfelől mégis egységet is képviselő a kínálata. Ebben zömében a négy város jellegzetes, klasszikus turisztikai, műemléki, természeti látványosságai, adottságai szerepeltek, köztük a különféle, a közönség által már jól ismert fesztiválok, valamint azok az új rendezvények és szolgáltatások, melyekkel idén találkozhat először a publikum.

A mostani idénynyitó esemény a vendéglátó és szervező, lebonyolító Esztergom részéről természetesen nagy hangsúlyt kapott a Duna túlpartján fekvő Párkány, illetve a Komáromtól Esztergomig tartó folyószakasz bal partján fekvő településekről a Dunakanyarba érkező turisták fogadása, ellátása, kiszolgálása. A rendezvényen több alkalommal is elhangzott, hogy a magyarországi és szlovákiai turisztikai desztinációk egyre szorosabban működnek együtt, mely idegenforgalmi szempontból is új és gyümölcsöző szakmai periódust nyithat.

Fotók: Irány Esztergom

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.