Városlista
2024. július 27, szombat - Olga

Hírek

2012. Március 09. 14:15, péntek | Kék hírek
Forrás: mno.hu / MTI

Tűzgyújtási tilalom a Nyugat-Balaton térségében

Tűzgyújtási tilalom a Nyugat-Balaton térségében

Tűzgyújtási tilalmat rendeltek el csütörtöktől a Nyugat-Balaton térségében, a zalai települések határában található erdőkben és fásításokban, valamint az azok határától számított 200 méteren belüli sávban.

Tájékoztatta a Zala Megyei Kormányhivatal csütörtökön az MTI-t.

A korlátozást a Veszprém Megyei Kormányhivatal Erdészeti Igazgatósága rendelte el csütörtöktől az illetékességi területén fekvő Zalaszántó, Balatongyörök, Gyenesdiás, Rezi, Vállus, Várvölgy, Vonyarcvashegy, Cserszegtomaj és Keszthely határában található erdőkre és fásításokra, valamint az azok határától számított 200 méteren belüli területre.

A közlemény szerint az erdőkben kijelölt tűzrakóhelyeken sem szabad tüzet gyújtani, valamint a parlag- és gazégetést is megtiltották a közutak és vasutak melletti fás területeknél. A tűzgyújtási tilalom megszegőit 100 ezer forintig terjedő erdővédelmi bírsággal sújthatják.

A tilalom elrendelését a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság javasolta, mert az utóbbi napokban ugrásszerűen nőtt a szabadtéri tűzesetek száma, a száraz idő miatt az erdőkkel határos területeken pedig fokozott a tűzveszély.

A Zala Megyei Kormányhivatal Erdészeti Igazgatósága a megye többi részén fekvő erdőterületekre vonatkozóan már szerdától elrendelte a tűzgyújtási tilalmat.

Csütörtökön éjfélre sikerült eloltaniuk a tűzoltóknak a Balatonmagyaród közelében több mint 100 hektáros területen foltokban égő nádas tüzét. A Kis-Balaton közelségében szerda kora délután kapott lángra a nádas, foltokban 100-120 hektáron égett. Az oltásban a nagykanizsaiak mellett somogyi tűzoltók és önkéntesek is segédkeztek. A nagykanizsai hivatásos tűzoltók éjszaka is folytatták a munkát, így szerda éjfélre sikerült befejezni az oltást és megakadályozni a lángok terjedését.

MTI / mno

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 26. 09:25, péntek | Kék hírek

Mintegy 90 kilogramm drogot foglalt le a rendőrség, nyolc embert gyanúsítanak az ügyben

Mintegy 90 kilogramm marihuánát foglalt le a rendőrség az elmúlt hetekben, az ügycsoportnak eddig nyolc gyanúsítottja van - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) csütörtökön a police.hu oldalon.

2024. Július 25. 07:33, csütörtök | Kék hírek

Két ember meghalt egy vasúti átjáróban történt balesetben Szentesnél

Két ember meghalt egy vasúti átjáróban történt balesetben Szentes közelében szerda este - közölte Pere Csaba, a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI érdeklődésére.

2024. Július 18. 07:51, csütörtök | Kék hírek

ORFK: átverés a rendőrség nevében küldött sms

Átverés a rendőrség nevében küldött sms, amely többnyire be nem fizetett közigazgatási bírságról, tilosban parkolásról vagy gyorshajtásról szól - figyelmeztetett az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) a police.hu oldalon szerdán.

2024. Július 16. 07:45, kedd | Kék hírek

A rendőrség szerint nem olyan aggasztóak a közállapotok Kerepes környékén, ahogy az a közösségi médiában megjelenik

Torzítják a valós képet azok a - közösségi médiában megjelent - híradások, amelyek a gödöllői HÉV vonalán az utóbbi időben kialakult közállapotokról tudósítanak