Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2016. Március 25. 12:27, péntek | Helyi
Forrás: katasztrófavédelem

Tűzről pattant alkotói pályázat

Tűzről pattant alkotói pályázat

Az Országos Tűzmegelőzési Bizottság „Tűzről pattant” címmel alkotói pályázatot hirdet óvodások, általános és középiskolások részére.

A felmenő rendszerű pályázatra az iskolások 6-10, 11-14, valamint 15-18 éves korcsoportban küldhetnek alkotásokat.

Az országos pályázat fővédnöke Tollár Tibor vezérőrnagy, főigazgató, az Országos Tűzmegelőzési Bizottság elnöke. Az országos bírálóbizottság elnöke Bérczi László tű. dandártábornok, országos tűzoltósági főfelügyelő.

A pályázat célja, hogy az óvodások és az iskolások kreatív alkotásokon keresztül mutassák be a tűzoltók izgalmas és egyben veszélyes világát. A Tűzről pattant pályázaton az alkotások központi témája a tűzvédelem, amelyet a tűzoltói hivatás bemutatásával, egy tűzoltói beavatkozás ábrázolásával, vagy bármilyen más, ötletesen elkészített, a tűzvédelem fontosságát hangsúlyozó művel lehet bemutatni.

Az óvodások szabadkézi rajz kategóriában pályázhatnak.

Az iskolások korcsoportonkénti kategóriái:
• szabadkézi grafika (A/4-es méretű ceruza, toll, tus, kréta, akvarell, pasztell kép vagy bármely más, szabadkézi technikával készített, A/4-es méretű alkotás pl. monotípia)
• montázs (ragasztott technikával, A/4-es méretben)
• számítógépes grafika (A/4-es méretben nyomtatható, számítógéppel készített alkotás)
• mém (mém készítése bármelyik mémgenerátorral)
• videó (30 másodperc)

Benyújtás módja: a szabadkézi rajzokat, grafikákat és a montázsokat eredetiben, postai úton, vagy személyesen kell eljuttatni a fővárosi/megyei igazgatóságra. A többi kategóriában készült alkotásokat e-mailben vagy elektronikus adathordozón postai úton, vagy személyesen juttathatják el az igazgatóságokra. Az alkotás leadásakor megadandó adatok: név, életkor (a pályázat beérkezési határidejének napján betöltött életkor), e-mail cím, telefonos elérhetőség. Az alkotások mellé a szülő vagy gondviselő hozzájáruló nyilatkozatát is mellékelni kell!

Beérkezési határidő: 2016. május 20.

Díjazás: a fővárosi/megyei bírálóbizottságok az iskolások pályázatai közül korcsoportonként és kategóriánként 3-3 alkotást díjaznak, az első helyezett alkotások automatikusan részt vesznek az országos versenyben is! Az országos verseny első helyezettjei családjukkal balatoni nyaraláson vehetnek részt.
Az az iskola, illetve óvoda, ahonnan a legtöbb pályázatot nyújtják be, elnyeri a „Legkreatívabb iskola 2016”, illetve a „Legkreatívabb óvoda 2016” címet, mely együtt jár a tűzoltóság egyszeri, az iskolában/óvodában tartandó bemutatójával (füstsátor, tálcatűz oltás, olajtűz oltás, roncsvágás) és tűzvédelmi oktatás megtartásával.

Eredményhirdetés: 2016. május 27. (fővárosi/megyei), 2016. június 10. (országos)

További információ: komarom.titkarsag@katved.gov.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.