Városlista
2024. június 25, kedd - Vilmos

Hírek

2012. Január 31. 07:46, kedd | Külföld
Forrás: HírTv

Ötvenhat halálos áldozatot szedett a fagyos idő

Ötvenhat halálos áldozatot szedett a fagyos idő

Európában az elmúlt napokban ötvenhat halálos áldozatot követelt a fagyos időjárás.

Lengyelországban a sorozatos fagyhalálok miatt a rendőrség különösen figyel a hajléktalanokra. Az előrejelzések szerint a hőmérséklet a hétvégéig mínusz 30 fok alá is csökkenhet. Romániában hatan fagytak halálra, közülük többen a lakásukban. A hideg miatt ráadásul több olyan település víz nélkül maradt, ahol a felszíni vízrétegből nyerik a folyadékot. Kárpátalján, és Ukrajnában több mint 1500 melegedő helyet létesítettek a rászorulóknak, ahol orvosi ellátást és éjszakai szállást is biztosítanak az utcán lévőknek. Az erős havazás Szerbiában településeket zárt el a külvilágtól, több város is áram nélkül maradt.

Címkék: európa, fagyhalál

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 21. 12:07, péntek | Külföld

Robbanószerkezettől halt megy egy gyerek Horvátországban

Robbanószerkezettől halt megy egy kilencéves cseh gyerek Horvátországban, az apát letartóztatták közbiztonság elleni súlyos bűncselekmény vádjával - közölte pénteken a Zára (Zadar) megyei rendőrség.

2024. Június 20. 08:02, csütörtök | Külföld

Hőmérsékleti rekordok dőltek meg az Egyesült Államok északkeleti térségét sújtó hőhullám nyomán

Hőmérsékleti rekordok dőltek meg az Egyesült Államok hőhullám által érintett északkeleti térségében, ahol 35 Celsius-fok fölé emelkedett a nappali csúcshőmérséklet szerdán.

2024. Június 17. 13:07, hétfő | Külföld

Lőszerrobbanás egy csehországi katonai kiképző központban, sérültek

Lőszerrobbanás történt hétfő délelőtt Csehországban, az Olmütz (Olomouc) melletti Libavá katonai kiképző központ területén, többen megsérültek - jelentette a cseh hadsereg az X közösségi hálózaton.

2024. Június 14. 07:26, péntek | Külföld

Jens Stoltenberg: a NATO-nak hosszú távú támogatást kell biztosítania Kijevnek

Az észak-atlanti szövetségnek kiszámíthatóságot kell biztosítania Kijev számára azzal, hogy azonnali és hosszútávú támogatás mellett kötelezi el magát úgy a katonai, mint a pénzügyi támogatás terén