Városlista
2022. augusztus 13, szombat - Ipoly

Hírek

2012. Január 31. 07:46, kedd | Külföld
Forrás: HírTv

Ötvenhat halálos áldozatot szedett a fagyos idő

Ötvenhat halálos áldozatot szedett a fagyos idő

Európában az elmúlt napokban ötvenhat halálos áldozatot követelt a fagyos időjárás.

Lengyelországban a sorozatos fagyhalálok miatt a rendőrség különösen figyel a hajléktalanokra. Az előrejelzések szerint a hőmérséklet a hétvégéig mínusz 30 fok alá is csökkenhet. Romániában hatan fagytak halálra, közülük többen a lakásukban. A hideg miatt ráadásul több olyan település víz nélkül maradt, ahol a felszíni vízrétegből nyerik a folyadékot. Kárpátalján, és Ukrajnában több mint 1500 melegedő helyet létesítettek a rászorulóknak, ahol orvosi ellátást és éjszakai szállást is biztosítanak az utcán lévőknek. Az erős havazás Szerbiában településeket zárt el a külvilágtól, több város is áram nélkül maradt.

Címkék: európa, fagyhalál

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 13. 18:08, szombat | Külföld

Enyhíti a korlátozásokat az amerikai járványügyi központ a tanév kezdetén

Az Egyesült Államokban a diákoknak nem lesz kötelező karantén a hamarosan kezdődő tanévben, akkor sem, ha koronavírussal fertőzött személlyel voltak kapcsolatban

2022. Augusztus 13. 13:08, szombat | Külföld

Amerikai-kínai csúcstalálkozót tarthatnak novemberben

Az amerikai és a kínai elnök novemberben személyesen találkozhat, első alkalommal Joe Biden hivatalba lépése óta, a G20-csoport indonéziai csúcstalálkozója keretében - értesült a The Wall Street Journal amerikai lap.

2022. Augusztus 13. 12:09, szombat | Külföld

Újabb delfintámadás érte a fürdőzőket Japánban

Újabb delfintámadás ért két fürdőzőt egy japán strandon, egyiküket kórházba kellett szállítani - írta a BBC hírportálja.

2022. Augusztus 13. 08:00, szombat | Külföld

Megközelítette a 75 százalékot a német gáztározók töltöttsége

Az orosz földgázszállítások erőteljes visszafogása ellenére megközelítette a szeptemberre előírt 75 százalékot a gáztározók töltöttsége Németországban a közüzemi hálózati felügyelet pénteki adatai szerint.