Városlista
2023. szeptember 27, szerda - Adalbert

Hírek

2021. Január 18. 10:07, hétfő | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Úgy földhöz vágta a kiscicát a kegyetlen férfi, hogy az állat elpusztult

Úgy földhöz vágta a kiscicát a kegyetlen férfi, hogy az állat elpusztult

Az Esztergomi Járási Ügyészség állatkínzás vétsége miatt vádat emelt azzal a dorogi férfival szemben, aki a macskáját a kövezethez csapva pusztította el.

A vádlott és felesége egy körülbelül 8 hetes, fekete színű házi macskát tartott a dorogi társasházban található lakásukban. A macska rendszerint a közös udvaron tartózkodott. Az egyik szomszéd többször jelezte a vádlott feleségének, hogy a macska állandóan az ajtaja előtt nyávog, mert éhes és be akar menni hozzá, csináljanak vele valamit – közölte az ügyészség.

Ez a szomszéd 2020. október 19-én is szólt a macska miatt a vádlott feleségének, mert a macska az ajtaja szúnyoghálóján lógott. A vádlott kijött a lakásukból és a szomszéddal vitatkozni kezdett, mivel szerintük a szomszéd szoktatta magához az állatot.

A férfi a vita közben felmérgesedett, megfogta a macskát és földhöz - a betonozott aljzathoz – vágta, majd azt mondta, hogy „most már, ezek után nem lesz vele gond”. A macska emiatt elpusztult, a tetemet a férfi egy nejlonzacskóba tette, majd azt lakóközösség kukájába tette.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a bíróság a vádlottal szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben végrehajtásában felfüggesztett fogházbüntetést szabjon ki – tette hozzá a vádhatóság.

Fotók: ügyészség

Korábbi cikkek:

Évekig erőszakolta nevelt fiát és kislányait

Esztergomban is folytatódik az ingyenes tesztelés

Már csak egy napon viszik el a kidobott karácsonyfákat

Kötelező ellapátolni a havat!

Ezek érdekelhetnek még

2023. Szeptember 22. 21:15, péntek | Helyi

Esztergomban is kiállít az Artézi Csoport

2023. szeptember 9-én nyílt meg a Rondella Galériában a budapesti Artézi Csoport kiállítása, az Eurohíd Alapítvány szervezésében.

2023. Szeptember 20. 09:04, szerda | Helyi

Pölczman Péter fotográfus kiállítása látható a Kapcsolatok Házában

Pölczman Péter fotográfus Tűz és víz című kiállítása nyílt meg a Kapcsolatok Házában, amely 2023. október 29-ig tart nyitva az érdeklődő közönség előtt.

2023. Szeptember 06. 18:11, szerda | Helyi

Tűz volt a Richter dorogi gyártelepén

A dorogi gyártóüzem egyik tetőszerkezetén keletkezett a tűz.

2023. Augusztus 31. 15:21, csütörtök | Helyi

Harmadszor indul útjára a természettudományos mesepályázat

Ha ősz, akkor Richter TETT: harmadik alkalommal is meghirdetik a „Richter TETT: Te és a természettudományok – mesés történetek” elnevezésű mese- és történetíró pályázatot.