Városlista
2022. december 1, csütörtök - Elza

Hírek

2021. Január 18. 10:07, hétfő | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Úgy földhöz vágta a kiscicát a kegyetlen férfi, hogy az állat elpusztult

Úgy földhöz vágta a kiscicát a kegyetlen férfi, hogy az állat elpusztult

Az Esztergomi Járási Ügyészség állatkínzás vétsége miatt vádat emelt azzal a dorogi férfival szemben, aki a macskáját a kövezethez csapva pusztította el.

A vádlott és felesége egy körülbelül 8 hetes, fekete színű házi macskát tartott a dorogi társasházban található lakásukban. A macska rendszerint a közös udvaron tartózkodott. Az egyik szomszéd többször jelezte a vádlott feleségének, hogy a macska állandóan az ajtaja előtt nyávog, mert éhes és be akar menni hozzá, csináljanak vele valamit – közölte az ügyészség.

Ez a szomszéd 2020. október 19-én is szólt a macska miatt a vádlott feleségének, mert a macska az ajtaja szúnyoghálóján lógott. A vádlott kijött a lakásukból és a szomszéddal vitatkozni kezdett, mivel szerintük a szomszéd szoktatta magához az állatot.

A férfi a vita közben felmérgesedett, megfogta a macskát és földhöz - a betonozott aljzathoz – vágta, majd azt mondta, hogy „most már, ezek után nem lesz vele gond”. A macska emiatt elpusztult, a tetemet a férfi egy nejlonzacskóba tette, majd azt lakóközösség kukájába tette.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a bíróság a vádlottal szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben végrehajtásában felfüggesztett fogházbüntetést szabjon ki – tette hozzá a vádhatóság.

Fotók: ügyészség

Korábbi cikkek:

Évekig erőszakolta nevelt fiát és kislányait

Esztergomban is folytatódik az ingyenes tesztelés

Már csak egy napon viszik el a kidobott karácsonyfákat

Kötelező ellapátolni a havat!

Ezek érdekelhetnek még

2022. November 28. 09:54, hétfő | Helyi

IDÉN IS MEGNYÍLIK A MŰVÉSZET ESZTERGOMÉRT ADVENTI KIÁLLÍTÁS ÉS VÁSÁR

2022. december 3-án (szombaton), 18:00 órakor nyitja meg az Eurohíd Alapítvány szokásos évi adventi kiállítását X. Művészet Esztergomért címmel a Kapcsolatok Házában, 34 művész részvételével.

2022. November 28. 09:48, hétfő | Helyi

Alapítványokat is támogat a Richter a térségben

Dorogon és környékén évek óta támogat alapítványokat a Richter Gedeon Nyrt. – erről beszélgettünk Garai Zoltánnal, a dorogi gyáregység főmérnökével.

2022. November 25. 16:14, péntek | Helyi

SZOBATÁRSÁTÓL LOPOTT

A 30 éves férfi egy esztergomi munkásszállón lopta meg a sértettet. Az esztergomi rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát.

2022. November 21. 13:41, hétfő | Helyi

Esztergomi Adventi Vásár

Az ünnepi hangulatra vágyó közönséget az idei évben visszafogottabb, ám meghitt és különleges adventi programokkal várják az esztergomi Széchenyi téren.