Városlista
2024. június 24, hétfő - Iván

Hírek

2021. Január 18. 10:07, hétfő | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Úgy földhöz vágta a kiscicát a kegyetlen férfi, hogy az állat elpusztult

Úgy földhöz vágta a kiscicát a kegyetlen férfi, hogy az állat elpusztult

Az Esztergomi Járási Ügyészség állatkínzás vétsége miatt vádat emelt azzal a dorogi férfival szemben, aki a macskáját a kövezethez csapva pusztította el.

A vádlott és felesége egy körülbelül 8 hetes, fekete színű házi macskát tartott a dorogi társasházban található lakásukban. A macska rendszerint a közös udvaron tartózkodott. Az egyik szomszéd többször jelezte a vádlott feleségének, hogy a macska állandóan az ajtaja előtt nyávog, mert éhes és be akar menni hozzá, csináljanak vele valamit – közölte az ügyészség.

Ez a szomszéd 2020. október 19-én is szólt a macska miatt a vádlott feleségének, mert a macska az ajtaja szúnyoghálóján lógott. A vádlott kijött a lakásukból és a szomszéddal vitatkozni kezdett, mivel szerintük a szomszéd szoktatta magához az állatot.

A férfi a vita közben felmérgesedett, megfogta a macskát és földhöz - a betonozott aljzathoz – vágta, majd azt mondta, hogy „most már, ezek után nem lesz vele gond”. A macska emiatt elpusztult, a tetemet a férfi egy nejlonzacskóba tette, majd azt lakóközösség kukájába tette.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a bíróság a vádlottal szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben végrehajtásában felfüggesztett fogházbüntetést szabjon ki – tette hozzá a vádhatóság.

Fotók: ügyészség

Korábbi cikkek:

Évekig erőszakolta nevelt fiát és kislányait

Esztergomban is folytatódik az ingyenes tesztelés

Már csak egy napon viszik el a kidobott karácsonyfákat

Kötelező ellapátolni a havat!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 21. 22:26, péntek | Helyi

Látványos tudományos műsorral készül a Richter a Múzeumok Éjszakájára

Június 22-én, szombaton a Múzeumok Éjszakáján a Duna Múzeumban lélegzetelállító tudományos show-t mutat be az esztergomi rendezvény támogatója, a Richter Gedeon Nyrt.

2024. Május 28. 19:52, kedd | Helyi

Tűzoltó gyereknapot rendezett a Richter

Immáron harmadik alkalommal rendeztek Richter Tűzoltó Gyereknapot Dorogon.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Május 21. 17:21, kedd | Helyi

Jöjjön el gyermekével a Richter Tűzoltó Gyereknapra!

Május 25-én, szombaton immár harmadik alkalommal rendeznek interaktív gyereknapot a Richter Gedeon Nyrt. dorogi gyáregységének nagyparkolójában.