Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2016. Május 11. 10:53, szerda | Bulvár
Forrás: közlemény

Ugye eljössz még? énekelte Szigeti Ferenc egy Harley-Davidsonon ülve

Ugye eljössz még? énekelte Szigeti Ferenc egy Harley-Davidsonon ülve

Az Open Road Fest sajtótájékoztatója számos izgalmat tartogatott, nem csak a teljes zenei palettáról, és az extrém programkínáltról hullott le a lepel, hanem élőben zenélt a Karthago, Szigeti Ferenc ígéretet tett

és az is kiderült, hogy miben segít Jean Davidson a fesztiválban.

Lezajlott a 17. Open Road Fest sajtótájékoztatója a Harley-Davidson Szalonban, ahol Dobai Attila a fesztivál alapítója és Buza Sanyi köszöntötte a vendégeket. Sanyi elmondta, hogy a fesztivál évről évre nemzetközibbé válik, így a zenei és programkínálat sem maradhat el ettől. Buza Sanyi szavaival élve: „Földön, vízen, levegőben programokkal” várjuk a fesztiválozókat. Olyan nevekkel és ikonikus bandákkal, akikre generációk tombolták át az éjszakát.

A nemzetközi érából a rock két gigásza a Helloween és „a régi szerelmek lábnyoma”, a The Sweet! érkezik a nagyszínpadra, és a külföldi fellépők mellett a hazai rock’n’roll legjava is elhozza legütősebb dalait. Az Ossian jubilálásuk alkalmából, nem mindennapi show-val készül, akárcsak a legfeketébb hangú fehér énekes, Deák Bill Gyula. A rock zene Harley-Davidsonja a Karthago hosszú évek óta várt új szerzeményei először az Open Road Fest-en debütálnak! Miután Szigeti Ferenc és Takács Tamás eljátszotta a Kathago két himnuszát a frontember ígéretet tett arra, hogy „Őrületes elefántdübörgés lesz”!

Az alternatív zeneirányzatok fiatalos képviselői az Anna and the Barbies és az Ivan and the Parazol őrületes koncerttel készül. A buli élményét pedig a húsz éves a Budapest Chapter fokozza, akik évfordulójuk apropóján hatalmas Chapter bulit rendeznek.

A fesztivál nem csak az önfeledt szórakozásról, hanem egy kicsit a jótékonykodásról is szól. A változatos nappali programok ismertetése előtt lehullott a lepel a nemzetközileg is elismert magyar festő, Albert László művéről. A festményt a művész a fesztivál számára adományozta, amit az Open Road Fest árverésre bocsájt és az abból befolyt összeget az Országos Állatvédőrség Alapítványnak ajánlja.

A fesztivál másik fontos jótékonysági eseményéről a Kids Race-ről Dobai Attila beszélt. A Baptista Szeretetszolgálat partnereként a fesztivál nevében arra kérte a motoros közösségeket, hogy legalább egy tank benzin árával támogassák a rászoruló óvodásokat.

Ami a nappali motoros, repülős és kétkerekű programokat illeti, Buza Sanyi szavaival élve csak erős idegzetűeknek ajánlott! A Freestyle Motocross (FMX) hazai nagyágyúja, Hujber Péter vérfagyasztó mutatványokkal készül és a rettenthetetlen kaszkadőr, Gombos Attila a fizika törvényeire fittyet hányva újra beindul a halál fémgömbjébe, amit nem véletlenül tiltottak be számos államban. A sort az Erdős Csaba féle elmaradhatatlan kaszkadőr show, Veres Zoltán műrepülő, és az extrém sport szerelmesei a Gravity Academy, zárja.

A Harley-Davidson Múzeum, az Open Road Fest kedvéért másodízben is összeáll. Veteránok, sosem látott ritkaságok, ultra vagány kinézetű custombike-ok tucatjait hozza el az eredeti műhely másával. Lugasi Mihály elárulja: „Jean Davidson képaláírásokkal segíti munkánkat.” Az ötletgazda Nóbik Sándor előjáróban hozzátette, hogy „a legöregebb motor egy 1919-es darab a legfiatalabb pedig az 55-ös évjáratból kerül ki.”

„Alsóörs vár, visszavár és marasztal”, akárcsak a fesztivál, mondta Alsóörs polgármestere Hebling Zsolt. Sőt azt is elárulta, hogy az észak-balatoni régióban az Open Road Fest nyitja a nyarat, amit a helyiek is nagyon várnak, és rendszeresen készülnek. A megújulás és készülődés a Pelso Campinget is érinti, amit képviselője Koller-Nagy Annamária árult el. „A szálláskapacitás maximalizálása, bővítése a cél jelenleg, 2500-3000 embert tudunk elszállásolni.”

Az Open Road Fest egyedi fesztiválélményt kínál, nem csak motorosoknak, vagy a zene szerelmeseinek, hanem bárkinek, aki ellátogat júniusban Alsóörsre, hiszen itt szerelmek születnek, barátok válnak testvérekké és életre szóló élménnyel gazdagodik minden résztvevő.

Feel the Freedom június 8 és 12 között a Pelso Campingben a Harley-Davidson Open Road Fest-en!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.