Városlista
2022. június 27, hétfő - László

Hírek

2020. Március 15. 20:04, vasárnap | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Ügyeleti rendben működnek az óvodák és a bölcsőde Esztergomban - VIDEÓ

Ügyeleti rendben működnek az óvodák és a bölcsőde Esztergomban - VIDEÓ

Hernádi Ádám polgármester közösségi oldalán jelentette be szombat este, hogy hétfőtől ügyeleti rendben működnek az óvodák és a bölcsőde Esztergomban.

„Hazánkban a koronavírus elleni védekezés újabb szintet lépett. Ezért Esztergom esetében is mindent megteszünk és a vészhelyzeti státusz miatt mindent meg kell személyesen is tennem otthonunk biztonsága érdekében, ezért ma újabb intézkedéseket hoztam. Köszönöm az együttműködésüket!” – hangsúlyozta a polgármester.

Hernádi Ádám arra kérte a szülőket, hogy csak azok vigyék óvodába, bölcsébe gyermekeiket, akik a felügyeletüket másképpen nem tudják megoldani. Az óvodákban a délutáni csoportösszevonást is megszüntetik.

Kitért arra is, hogy az iskolák esetében a kormány rendkívüli intézkedések egyike, hogy hétfőtől a diákok nem mehetnek be az iskolába, de ez nem tanítási szünet, a tanítás folytatódik. Új oktatási munkarend lép életbe: tantermen kívüli, digitális munkarend lesz érvényben. Ez nem iskolai szünet, tanítani és tanulni kell, és nagyon fontos, hogy a gyerekek ténylegesen otthon maradjanak és tanuljanak.

A vészhelyzetre tekintettel az Esztergomi Közös Önkormányzati Hivatal is rendkívüli működési rendet vezet be március 16-tól. Ennek értelmében a személyes ügyfélfogadás szünetel. Ügyfélfogadási időben telefonos és elektronikus úton tartunk ügyfélszolgálatot.

A rendkívüli működési rend a város cégeire is vonatkozik, így pl. a Strigonium Zrt. és a Gran Parkoló Kft. sem tart személyes ügyfélfogadást.

Elrendelték a Szent István Strandfürdő, a Pézsa Tibor Sportcsarnok és az esztergomi Művelődési Ház határozatlan idejű bezárását is valamint az egész város területén felfüggesztették a fizetős parkolást, tehát visszavonásig Esztergom területén a parkolás ingyenes.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Június 13. 13:08, hétfő | Helyi

SZÜK NORBERT EMLÉKKIÁLLÍTÁS

2022. június 4-én nyílt meg Szük Nobert festőművész (1970-2021) emlékkiállítása a Kapcsolatok Házában.

2022. Június 07. 10:57, kedd | Helyi

Fokozott rendőri jelenlét Dömösön és Pilismaróton

A nyári időszakban rendőri ellenőrzésre kell számítani a térségben.

2022. Június 01. 17:35, szerda | Helyi

Öten is megsérültek a dorogi balesetben

Június elsején, szerdán délután egy menetrend szerinti autóbusz és két személygépkocsi ütközött össze Dorogon, a Hantken Miksa és a Rákóczi utca kereszteződésében.