Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. November 25. 08:57, hétfő | Helyi
Forrás: Lenger Varga Péter

Új Bástya-rámpa, út az M0-ig, kórház-támogatás – Heti hírek

Új Bástya-rámpa, út az M0-ig, kórház-támogatás – Heti hírek

Új Bástya-rámpa – városközpont fejlesztés… Esztergomból alagutakban az M0-sig? Közel 300 milliós támogatást kap a kórház… Kultúratámogatás és jótékonyság… Esztergomiak a közvilágítás hiányáról… Hírösszefoglaló!

Esztergomból alagutakban az M0-sig? - kormányrendelet-tervezetet az útról
Kormányrendelet jelölheti ki az M0-ás északnyugati szakaszának nyomvonalát, számolt be erről a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, mely az út lehetséges tervezetét is közzétette.

Új Bástya-rámpa – városközpont fejlesztés – Hogyan tovább Esztergom?
Új Bástya-rámpa – városközpont fejlesztés – Hogyan tovább Esztergom? - Kerekasztal-beszélgetésen csütörtökön ezekről beszélt Horváth Béla, a Bástya tulajdonosi képviselője és György Róbert, Fidesz-elnök Esztergomban.

Új Bástya-rámpa – városközpont fejlesztés – Hogyan tovább Esztergom?

Közel 300 milliós támogatást kap a Vaszary kórház
Közel 300 milliós támogatást kap a Vaszary kórház az államtól, hogy egyenlítse ki szállítói tartozásait. A kormányzat idén 33,1 milliárd forintot felhasználva vállalja át 93 kórház adósságát.

Lenne helye a kormányzati milliárdoknak az esztergomi sportéletben is
Több milliárd forint áll majd rendelkezésre a településeken működő sportlétesítmények, például tornaszobák, tornatermek és tanuszodák, fejlesztésére és ez vonatkozik Esztergomra is.

Elég! Nem ég! Esztergomiak a közvilágítás hiányáról - VIDEÓ
Így látják az esztergomiak a város sötét helyzetét, egész pontosan így nem látnak a sötét utcákon. Akad, ahol már javul a helyzet, mindenesetre a megkérdezettek szerint már jó lenne az ügy teljes megoldása.

Felfüggesztették Meggyes Tamás mentelmi jogát
Az Országgyűlés felfüggesztette a fideszes Meggyes Tamás mentelmi jogát múlt héten jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés megalapozott gyanúja miatt.

Ötszáz menhelyi állat ehet – adomány Esztergomban is
Csaknem 500 gazdátlan állat egy évnyi táplálására elegendő, összesen 200 ezer adagnyi szárazeledelt kapott három magyarországi állatmenhely egy magyar állateledel-forgalmazó jóvoltából.

Kultúratámogatás és jótékonyság - Művészet Esztergomért II.

Kultúratámogatás és jótékonyság - Művészet Esztergomért II.
Idén másodszor rendezi meg a Művészet Esztergomért II. című Adventi kiállítást és vásárt az Eurohíd Alapítvány és a Kaleidoszkóp Ház Esztergomban. A kultúra támogatása mellett jótékonysági céllal is zajlik a rendezvény.

Az esztergomi művház decemberi programjai
Mikulás, interaktív műsor, zene, Csillagszóró karácsonyváró, kiállítás, egyebek közt mindezzel vár az esztergomi művelődési ház decemberben.

Debütáló úszókupa Dorogon a térség fiatal úszóinak
Első Dorogi Szent Miklós Kupa néven rendez úszóversenyt november 30-án Dorogon az Új-Hullám SE. A megmérettetésre a környék egyesületeinek úszói kapnak meghívást.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.