Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2013. November 14. 09:00, csütörtök | Helyi

Új beruházás valósult meg uniós támogatásból Tokodon

Új beruházás valósult meg uniós támogatásból Tokodon

A Mitter és Társa Kft. 31 millió forint uniós támogatást nyert az Új Széchenyi Terv keretében kiírt pályázaton.

A 89 millió forint összköltségvetést meghaladó beruházás az új eszközökön és a cég jelentős fejlődésén túl, új munkahelyeket is teremt.

A Mitter és Társa Kft. 1987-ben alakult. A leendő tulajdonosi kör, az akkori és a jövőben várható piaci helyzet elemzése alapján a műanyagfröccsöntő szerszámok tervezésében és gyártásában látott üzleti lehetőséget.

A géppark folyamatos fejlesztése során manapság a legkülönbözőbb felhasználási területek szerszámozási igényeit ki lehet elégíteni 1000 x 600 mm formalap méretig. A jelenlegi gépparkot mára a precíziós szerszámgyártás szükségleteit kielégítő CNC vezérlésű maró-, eszterga- és szikraforgácsoló gépek alkotják. 2001–ben történt meg a legújabb tömbszikraforgácsoló gép üzembe helyezése, mellyel a legmagasabb műszaki színvonalnak és legszigorúbb minőségi követelményeknek megfelelő szerszámelemek készítése lehetséges.

A Mitter és Társa Kft. stratégiai célként kitűzött növekedés érdekében fejlesztési beruházásba kezdett, melynek céljaként a meglévő géppark bővítése mellett döntött. A beruházás keretében két új csúcstechnológiás szikraforgácsoló gép beszerzését kezdeményezte, melyhez az Új Széchenyi Terv keretében 31.000.000 Ft támogatást kapott.

A megvalósult tervvel, nem csupán egy beruházás történt, hanem egy régiós növekedés várható és számos új munkahelyet sikerült létrehozni.

A cégről, a beruházásról bővebb információt a cég honlapján, a www.mitter.hu oldalon olvashatnak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT