Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2018. Január 10. 07:52, szerda | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Új bicikliút épül a belvárostól Kertvárosig

Új bicikliút épül a belvárostól Kertvárosig

350 millió forintos kormányzati támogatásból épül Esztergom új kerékpárútja, amely a Palatinus-tóig vezet majd.

Több kilométeres kerékpárút épülhet Esztergomban, amely a Mária Valéria hídtól vezet majd a kertvárosi Palatinus-tóig. Esztergom nyertes pályázati forrásból valósíthatja meg a beruházást – tájékoztatta az önkormányzatot a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Kerékpározásért és Aktív Kikapcsolódásért Felelős Kormánybiztosi Irodája.

Révész Máriusz kormánybiztos a városvezetésnek küldött levelében hozzátette: az EuroVelo6 kerékpáros hálózathoz csatlakozással a Dunakanyarban népszerű turisztikai és idegenforgalmi látnivalókat kötik össze Magyarország egyik legtisztább vizű bányatavával, ami jelenleg strandként, búvárbázisként és horgásztóként is működik.

A kormánybiztos az MTI-nek pedig elmondta azt is, hogy számos önkormányzat rendelkezett meglévő, engedélyezett fejlesztési tervekkel, így 11 szakaszon mintegy 67,5 kilométernyi új kerékpárút épülhet meg az országban. Ismertette: Hajdú-Bihar megyében Debrecen-Látóképi-tó között, Komárom-Esztergom megyében Esztergom és Esztergom-Kertváros közötti szakaszon, valamint Tata-Baj között épül új kerékpárút. Heves megyében két hiányzó szakasz épülhet meg, Hatvan-Apc, és Eger-Egerszalók között, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében egy, a Tiszatelek-Dombrád közötti. Pest megyében az Eurovelo 6 hálózathoz csatlakozó Pomáz-Szentendre közötti épülhet, a fóti, ipolydamásdi szakaszok engedélyezése folyamatban van, a Ráckeve-Szigetbecse-Makád szakaszon 12,4 kilométer hosszan az árvízvédelmi töltés koronáján lesz új út - sorolta.

Hangsúlyozta, hogy az új utak rendszerbe foglalják a már meglévő létesítményeket, illeszkednek a hálózathoz. A kerékpáros forgalom növekedése mellett a kerékpáros turizmus élénkülése várható a beruházásoktól. A tervek szerint a közbeszerzéseket követően indulhat az építkezés, a 2019-es nyári szezonra már használni lehet az új kerékpárutakat - közölte kérdésre válaszolva.

Fotó: illusztráció

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT