Városlista
2021. szeptember 23, csütörtök - Tekla

Hírek

2021. Szeptember 04. 10:20, szombat | Helyi
Forrás: Esztergom-Budapest Lélekemelő élmények

Új, egyházi weboldalon Esztergom és Budapest komplex turisztikai kínálata

Új, egyházi weboldalon Esztergom és Budapest komplex turisztikai kínálata

Nemrég hozta létre az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye azt a turisztikai internetes portált, amely bemutatja az egyházmegye látnivalóit, attrakcióit, kulturális kínálatát, de kínál szálláshelyeket és éttermeket is.

A weboldalon megismerhetjük Esztergom és Budapest templomait, keresztény múzeumait, egyházi könyvtárait, a két város kulturális egyházi témájú örökségeit.


A honlap a fentieken kívül élményszerző programokat, tematikus sétákat, túrákat is ajánl, akár kerékpárral, akár a Kis-Dunán suppal is.
A valódi túrák és séták mellett virtuálisan is bejárhatjuk az esztergomi Keresztény Múzeumot, A főszékesegyházi Könyvtárat, vagy a Mátyás-Templomot.


Az egyházmegye honlapján a kisebbekre is gondoltak, remek múzeumpedagógiai foglalkozásokat kínálnak érdekes és fontos helyszíneken, ahol a gyermekek játékos formában juthatnak információkhoz, ismerhetik meg az adott nevezetességet.

Az oldal kitér az egyházmegye területén lévő szálláshelyek – szálloda, zarándok – és diákszállás – bemutatására, illetve a városokban működő vendéglátóhelyek közül is többet felsorol.
Az egyházmegye jól összeállított eseménynaptárral tájékoztatja a portál látogatóit a várható koncertekről, kulturális eseményekről, gyermek és szabadtéri programokról, gasztro eseményekről.

A kulturális kínálatban találhatjuk például a most aktuális és Esztergomhoz szorosan kötődő „A nagyrahivatott” c. nemrég elkészült mozi vetítését, amely szeptember 8-án lesz a budapesti Nemzeti Színház Kaszás Attila termében. A Bakócz Tamás életéről szóló filmet az Esztergomi Várszínház készítette, Bakócz Tamást pedig a Várszínház igazgatója Horányi László színművész alakítja.

Fotó: Esztergomi Várszínház Facebook

Ezek érdekelhetnek még

2021. Szeptember 23. 18:26, csütörtök | Helyi

Szenior örömtánc Esztergomban is

Az Alzheimer Világnap és Világhónap rendezvényeihez kapcsolódva örömtáncoltak a szép korú hölgyek és urak ma délután a Széchenyi téren.

2021. Szeptember 23. 13:56, csütörtök | Helyi

Elbontották az Erzsébet parki fitnesz eszközöket

A tegnapi napon már több kép jelent meg a közösségi oldalakon arról, hogy az Erzsébet parkban körbe ásták a hét évvel ezelőtt telepített fitnesz eszközöket.

2021. Szeptember 23. 09:50, csütörtök | Helyi

Virtuális séta a Kerek-tónál

A közelgő Magyar Halak Napja miatt érdekes lehet körülnézni a Kerektavi Természetházban, vagy madártávlatból rápillantani a rendezvény helyszínéül szolgáló tópartra és környékére.

2021. Szeptember 23. 07:57, csütörtök | Helyi

Negyven Suzuki Vitarát vásárolt a kormány

Munkaügyi és munkavédelmi ellenőrzésekhez negyven Suzuki Vitarát vásárolt a kormány bruttó 254 millió forintért - ismertette Bodó Sándor, az ITM foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára.