Városlista
2024. július 21, vasárnap - Dániel

Hírek

2014. Január 04. 08:00, szombat | Helyi
Forrás: lvp

Új év, új modellek a Suzukitól

Új év, új modellek a Suzukitól

Nemcsak termelését bővíti, hanem új, Esztergomban gyártott modelleket is tervez a Suzuki idén. Két sportterepjáró és egy kisautó is az elképzelések között szerepel.

Rádupláz a Suzuki, az Audival és a Mercedesszel együtt a termelésben, írtuk nem is olyan régen. Emellett azonban még újabb modelleket is piacra dobnak a Magyarországon jelenlévő gyártók, így a Suzuki például a Vitara utódjának szánt iV-4-est. A japán gyártó 2014-re tervezi a széria debütálását, melyet Esztergomban gyárt majd.

Miután ráadásul az új SX4 S-Cross jól teljesít az eladási mutatókban, ezért még bátrabban vághat bele a manapság amúgy is rendkívül divatos sportterepjáró megvalósításába a Suzuki.

Új év, új modellek a Suzukitól - Esztergom

Az SUV mellett azonban érkezik majd egy kis Suzuki is, méghozzá az egyelőre A:Wind koncepciónevet viselő modell, amely akár a Splash utódja is lehet. Igaz ez jelenleg úgy tűnik, hogy inkább majd csak 2015-ben jelenhet meg. Ebből a kisautóból kiindulva pedig még egy modell születhet, egy kis sportterepjáró is, aminek a projektje egyelőre Crosshiker néven fut.

Szükség is van a kínálatbővítésre, hiszen lejár a Suzuki FIAT-tal és Opellel kötött bérmunkaszerződése, mely keretében Esztergomban készültek a Sedicik és Agilák.

Mindezzel együtt a Suzuki, ahogy korábban is írtuk, jelentősen megnövelné termelési adatait, amit akár évi 300 ezer autóra is bővítene. Ez egyébként az esztergomi gyár kapacitása, amit a válság előtt 2008-ban majdnem el is ért a vállalat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 10:14, kedd | Helyi

Magyar Nagydíj

Motoros mentő és autómentő is szolgálatban lesz a hétvégén az M3-as autópályán

2024. Június 25. 13:36, kedd | Helyi

ELTŰNT HOLTSÁG AMINA MIRIAM

Eltűnés miatt keresi a Komáromi Rendőrkapitányság a 14 éves lányt.

2024. Június 21. 22:26, péntek | Helyi

Látványos tudományos műsorral készül a Richter a Múzeumok Éjszakájára

Június 22-én, szombaton a Múzeumok Éjszakáján a Duna Múzeumban lélegzetelállító tudományos show-t mutat be az esztergomi rendezvény támogatója, a Richter Gedeon Nyrt.