Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2020. Február 08. 13:01, szombat | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Új Formula-E tévés magazinműsor indul Szujó Zoltánnal

Új Formula-E tévés magazinműsor indul Szujó Zoltánnal

A tisztán elektromos meghajtású, együléses formaautók világbajnokságának versenyeit, hátterét, technológiai fejlesztéseit bemutató magazinműsor indul - Street Racers címmel - vasárnaptól több kereskedelmi csatornán is

- közölte a műsort támogató Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) szombaton az MTI-vel. A közlemény szerint Magyarország a régiós országok között élen jár az elektromobilitás fejlesztésében: országszerte már több mint 670 töltőállomás működik és több mint 14 ezer zöld rendszámos autó közlekedik a hazai utakon.

A Formula-E jelenlegi, hatodik szezonja novemberben kezdődött Szaúd-Arábiában és július végén zárul Angliában. A mezőny az idény során más helyszínek mellett Chilébe, Marokkóba, Mexikóba és Olaszországba is ellátogat.

A sorozatot a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) sportszakmai felügyeletével rendezik meg. A futamokon 12 csapat 24 versenyzője, köztük sok korábbi Forma-1-es sztárpilóta küzd a bajnoki címért.

A Street Racers Formula-E magazin epizódjai elsőként a TV2 képernyőjén láthatók, többnyire vasárnap kora délutánonként, az egyes részeket ismétli a Super TV2 is. A műsor vezető narrátora Szujó Zoltán lesz.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni