Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2021. Január 13. 09:09, szerda | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu/Fotó: facebook.com/VölnerPál

Új gyártási technológiát vezet be az esztergomi Diamond

Új gyártási technológiát vezet be az esztergomi Diamond

Új gyártási technológiát vezet be az esztergomi Diamond Electric Hungary Kft., ezzel is növekedik a magyar autóipar rendelkezésére álló beszállítói kapacitása.

Völner Pál a térség országgyűlési képviselője közösségi oldalán kedden kifejtette, hogy nem ez az egyetlen japán cég, amely a járványhelyzetben is befektet hazánkban.

„Összesen 6,5 milliárd forintos autóipari beruházást hajt végre három japán vállalat Magyarországon. A kormány célja továbbra is a munkahelyek megvédése, illetve újak létrehozása, ezért 2 milliárd forinttal támogatjuk a beruházásokat” – hangsúlyozta Völner Pál, aki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszterrel együtt egyeztetett a cégek vezetőivel kedden.

Szijjártó Péter az eseményen kiemelte, hogy a fejlesztések 5300 ember munkahelyét védik meg.

Hangsúlyozta, hogy a beruházásoknak azért is van különös jelentősége, mert a globális és a magyar gazdaság szempontjából is meghatározó iparágban, az autóiparban valósítják meg ezeket.

A három vállalat a globális autóipar legjelentősebb beszállítói között van, fejlesztéseik hozzájárulnak ahhoz, hogy Magyarország meg tudja tartani vezető pozícióját az európai autóiparban - tette hozzá.

A biatorbágyi Alpine Európai Elektronikai Ipari Kft., a székesfehérvári DENSO Manufacturing Hungary és az esztergomi Diamond Electric Hungary Kft. új gyártási technológiát vezet be, növelik a magyar autóipar rendelkezésére álló beszállítói kapacitásokat, a beruházások biztosítják, hogy a járműipar továbbra is húzóágazat lesz a magyar gazdaságban - mondta Szijjártó Péter.

Korábbi cikkek:

Nagy erőkkel keresték az átfagyott idős férfit

Tudta? Esztergomi szereplője is van a ValóVilágnak! - VIDEÓ

Még a gyermekjóléti szolgálat konferenciáján is zaklatta volt élettársát

Kezdődik a kerékbilincselés Esztergomban

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT