Városlista
2024. április 21, vasárnap - Konrád

Hírek

2014. Szeptember 16. 07:49, kedd | Helyi
Forrás: MTI

Új gyártócsarnok az esztergomi ipari parkban – bővít a csavargyártó

Új gyártócsarnok az esztergomi ipari parkban – bővít a csavargyártó

Az egyedi és nagyszilárdságú csavarok gyártásával foglalkozó Szatyina Kft. nyolcezer négyzetméteres telket vásárolt az esztergomi ipari parkban, ahol új gyártócsarnokot építenek fel.

Mindezt a társaság ügyvezetője mondta hétfőn az MTI-nek. Szatyina Attila tájékoztatása szerint az új csarnok üzembe helyezésével a cég jelenlegi, 18 fős létszáma a duplájára emelkedik. A társaság jelenlegi telephelyén már nem tudja fejleszteni a tevékenységét.

A vállalkozás 1988-tól foglakozik csavargyártással, tízéves működés után a távol keleti árdömping miatt fokozatosan áttért a nem szabványos, egyedi és nagyszilárdságú kötőelemek gyártására. Évente 300 tonna alapanyagot dolgoznak fel, edzett termékeiket saját hőkezelősoron kezelik.

A társaság termékeit fele-fele arányban az autóiparban és az elektronikai iparban értékesíti, éves árbevétele 400 millió forint. A hazai nagyvállalatok mellett Németországba, Ausztriába, Svájcba, Hollandiába és Svédországba szállítanak kötőelemeket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT