Városlista
2023. június 6, kedd - Norbert

Hírek

2013. Október 12. 08:00, szombat | Helyi
Forrás: forrás: hidlap.hu

Új hajótárolóval új lendületben az esztergomi kajakosok

Új hajótárolóval új lendületben az esztergomi kajakosok

Új hajótárolóval bővül az Esztergomi Kajak-Kenu SE, amely szponzoroknak köszönhetően továbbfejlődik. A klubnak továbbra is tagja lesz Kökény Roland olimpiai bajnok.

Összefogásnak és támogatásoknak köszönhetően új hajótárolót épít az Esztergomi Kajak-Kenu SE a Prímás-szigeti Franka pályán, a Temesvári Pelbárt Ferences Gimnázium Sporttelephelyén. Mindez széleskörű együttműködésnek köszönhető, hiszen korábban, már 2010-ben, Tokár Imre igazgató hozzájárult ahhoz, hogy az esztergomi kajakosok egy hajótárolót építhessenek az iskola sportpályájának a területén. Anyagi forrás hiányában azonban ez eddig elmaradt, de mivel az állam egymilliárd forinttal támogatta idén a Kajak-Kenu Szövetséget, így a szervezet pályázatokat tudott kiírni a klubok számára. A hatszáz millió forintnyi pályázati pénzből az esztergomi egyesületnek sikerült ötmillió-kétszázezer forintos támogatást nyernie nagyban köszönhetően annak, hogy a Kökény Roland a tavalyi olimpián aranyérmet szerzet.

A sikeres pályázat után elkezdődhetett az építkezés, amelyhez önerőre is szüksége volt az esztergomi kajakosoknak.

Az ötmillió-kétszázezer forintból nem tudnánk a hajótárolót befejezni, de ebben segített nekünk György Róbert, akivel gyerekkorunkban együtt kajakoztunk és, akivel rengeteg közös jó emlékeink vannak a kajakozással és a csapatszellemmel kapcsolatba. A fennmaradó, jelentős önerőt, ő biztosította számunkra” – fejtette ki Pjatacsuk Vitalij. A klub vezetője hozzátette, hogy mellette még több régi kajakos barátjától is folyamatosan kap segítséget az építkezéshez, így Juhos Róberttól és ifjabb Kóbor Miklóstól is.

A leendő tároló 50 kajak befogadására lesz képes, elkészülte pedig egy óriási lépés az egyesület életébe, mivel 2010 óta ismét lesz saját hajótárolója.

Ez azt jelenti, hogy vagyunk és leszünk is az esztergomi kajak életben” – hangsúlyozta a szakvezető.

Esztergomi Kajak-Kenu SE

Az Esztergomi Kajak-Kenu SE éve kissé bonyolultan indult, mivel először ki kellett venniük a stégüket, de végül sikerült elintézni, hogy októbertől ismét visszatehessék. Emellett rendkívül nagy nehézséget okozott az árvíz, mivel az áradás mindkét telephelyét elöntötte a klubnak, többmilliós kárt okozva. A kétszázezer forintos szövetségi támogatás mellett jelentős önerőből, gyerekekkel és egy-két szülő segítségével állította helyre a telephelyeket az egyesület.

A téli telephely tiszta, ki lett fertőtlenítve, az edzőterembe a szőnyeget kicseréltük, de sajnos az összes nyílászáró rossz, némelyiket már nyitni sem lehet, valamelyiken meg ujjnyi rések vannak. Ezeknek a cseréjére sajnos nincs pénzünk, de majd jövőre megpróbáljuk” – tette hozzá Pjatacsuk Vitalij.

Jelenleg közel harmincan járnak kajakozni az esztergomi klubba, elsősorban tömegsportszerűen, de Csikós Zsóka versenyteljesítménye kiemelkedő, hiszen a fiatal kajakos második lett az országos bajnokságon, és ha továbbfolytatja, még jó pár kimagasló sikert érhet el. Az esztergomi kajakosok olimpiai bajnoka, Kökény Roland pedig továbbra is a klub versenyzője marad, köszönhetően György Róbert menedzselte újabb szponzori támogatásnak.

Az egyesülete folyamatosan várja a kajakozni vágyókat, minden nap fél négytől a Franka pályán.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Május 30. 13:58, kedd | Helyi

OLASZ ÁGNES FOTOGRÁFUS FALUSI ÉLETKÉPEI ESZTERGOMBAN

2023. június 3-án, 16:00 órakor nyitja meg Olasz Ágnes fotográfus kiállítását az Eurohíd Alapítvány, a Kapcsolatok Házában.

2023. Május 27. 21:39, szombat | Helyi

A TESCO-s pályázat tavaszi fordulóját a Montágh iskola nyerte

Köszönet a TESCO-nak ,köszönet a vásárlóknak!

2023. Május 22. 14:25, hétfő | Helyi

Keresik az Év Futó Fotóját!

Kezdő, haladó és hobbifutók jelentkezését is várják

2023. Május 22. 14:05, hétfő | Helyi

Rekordkísérlet a gyermeknapi horgászversenyen Esztergomban