Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2017. November 30. 05:00, csütörtök | Helyi
Forrás: közlemény

Új lehetőség térségünk nyugdíjasai számára

Új lehetőség térségünk nyugdíjasai számára

November 28-án, kedden tartotta soron következő fórum ülését a Komárom-Esztergom Megyei Foglalkoztatási Paktum.

Ezúttal a nyugdíjas szövetkezetekkel és azok előnyeivel kapcsolatban hallhattak előadásokat a résztvevő önkormányzatok és intézmények képviselői.

Dr. Szerencsés László, a Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnökének, és Dr. Veres Zoltán megyei jegyző köszöntője után Dr. Becker Tibor ügyvéd tartott felvilágosítást a nyugdíjas szövetkezetek foglalkoztatási lehetőségeiről. Mint elhangzott, a júliusban megalakult Közérdekű Nyugdíjas Szövetkezetek számos előnyt kínálnak tagjaiknak. A közvetítésükkel munkát vállalók havonta heti 40-40 ledolgozott óráért legalább 138 ezer forintot kaphatnak, s ebből csupán 15 százalék személyi jövedelemadót kell fizetniük.

Varga Antal, a Takarékos Közérdekű Nyugdíjas Szövetkezet alapító tagja a szervezet munkáját, jó gyakorlatait ismertette. Kiemelte, céljuk a lehető legtöbb kedvezmény elérése, ehhez azonban a vállalkozók partnersége is szükséges, akik ötleteikkel, javaslataikkal segíthetik a nyugdíjasok munkavállalását.

Ezt követően Szépvölgyi Nóra ügyfélkapcsolati referens az Északi Szomszédok Közérdekű Nyugdíjas Szövetkezet működését és jó gyakorlatait ismertette. Elmondta, a rugalmas foglalkoztatás további előnyt jelent, a jelentkezők 4, 6 vagy 8 órát is dolgozhatnak naponta. Az is megoldás lehet, ha a cégek a nyugdíjas korhatárt elért munkatársakat visszafoglalkoztatják, azaz kedvező feltételekkel tovább végezhetik munkájukat.

Az idősekre alapozott gazdaságról, az EDV RTT Ezüst Gazdaság című, magyar-szlovák határon átnyúló együttműködéssel járó nyertes projektjéről a társaság igazgatója, Vasi Emma tartott tájékoztatást. Hangsúlyozta, a két országban nagy a kereslet az 50 felettieknek alkalmas szolgáltatásokra, ezért az igényeik, az életminőségük javításával kapcsolatos termékek nagy piaci lehetőséget rejtenek a gyártók és az intézmények számára. A projekt keretében a különböző intézmények határon átnyúló együttműködését kívánják erősíteni, hogy ezzel is hozzájáruljanak az ezüst gazdaság szolgáltatásainak propagáláshoz, a szektor fejlesztéséhez.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.