Városlista
2022. november 26, szombat - Virág

Hírek

2021. Február 05. 08:22, péntek | Helyi
Forrás: mti/fotó: MTI/Borsos Mátyás

Új munkahelyek jönnek létre Dorogon is

Új munkahelyek jönnek létre Dorogon is

Három francia vállalat 20 milliárd forintnyi beruházást hajt végre Magyarországon. Többek közt Dorogon is - jelentette be Szijjártó Péter csütörtökön Párizsban.

Három francia vállalat 20 milliárd forintnyi beruházást hajt végre az elkövetkező hónapokban Magyarországon a mérnöki szolgáltatások, az autóipari beszállítás és az egészségipar területén - mondta csütörtökön az MTI-nek Párizsban Szijjártó Péter, az érintett cégek vezetőivel folytatott megbeszéléseit követően.

A külgazdasági és külügyminiszter elmondta: a befektetésekkel több száz új munkahely jön létre Bonyhádon, Dorogon, Hatvanban, Monoron és Budapesten.

"Ezek a beruházások segítenek abban, hogy a magyar gazdaság az idei esztendőben visszatérjen a világjárvány előtti növekedési pályára" - hangsúlyozta.

Szijjártó Péter emlékeztetett arra, hogy a francia vállalatok a negyedik legjelentősebb beruházók Magyarországon: 520 francia cég több mint 40 ezer embernek biztosít munkát.

A világjárvány miatt a miniszter szerint új világgazdasági korszak kezdődött, amelyben "rendkívül éles verseny folyik a beruházásokért, hiszen most jóval kevesebb beruházás történik, mint békeidőben", és a magyar gazdaság növekedése a jövőben nagy mértékben függ attól, hogy milyen mértékben sikerül meggyőzni a nemzetközi vállalatokat a további beruházásokról.

Korábbi cikkek:

Elütötte a biciklist a teherautós, bíróság elé áll

Újraélesztés miatt hatalmas a torlódás a 10-es úton

Több hektáron kapott lángra a kaszáló Bajótnál

Nemzeti konzultáció lesz az enyhítésekről

Ezek érdekelhetnek még

2022. November 25. 16:14, péntek | Helyi

SZOBATÁRSÁTÓL LOPOTT

A 30 éves férfi egy esztergomi munkásszállón lopta meg a sértettet. Az esztergomi rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát.

2022. November 21. 13:41, hétfő | Helyi

Esztergomi Adventi Vásár

Az ünnepi hangulatra vágyó közönséget az idei évben visszafogottabb, ám meghitt és különleges adventi programokkal várják az esztergomi Széchenyi téren.

2022. November 16. 09:40, szerda | Helyi

LICHNER BARBARA ÉS LISÁNYI ENDRE NYERTE A 2022-ES KALEIDOSZKÓP-DÍJAT

A Petőfi 200 emlékév tiszteletére az Eurohíd Alapítvány is meghirdette idei összművészeti pályázatát, Petőfi 200: Elpusztuló kert ott a vár alatt címmel.

2022. November 10. 16:04, csütörtök | Helyi

BOZSÓ ANDRÁS: ÉS / VAGY

Bozsó András fotóművész és/vagy című kiállítása nyílik az esztergomi Kaleidoszkóp Házban 2022. november 19-én, 19:00 órakor. A kiállítást Bakács Tibor újságíró, kritikus nyitja meg.