Városlista
2024. május 29, szerda - Magdolna

Hírek

2015. Január 14. 08:12, szerda | Helyi
Forrás: lvp/Zeneiskola

Új orgona a Zeneiskolában – indulhat az orgona szak

Új orgona a Zeneiskolában – indulhat az orgona szak

A Zeneiskola régóta dédelgetett terve az orgona szak beindítása, melyhez 2012 óta gyűjt az intézmény, és melynek köszönhetően a napokban érkezett meg az oktatáshoz nélkülözhetetlen hangszer Esztergomba.

Az Európai Unió és a Magyar Állam által finanszírozott pályázat keretében szakirányú továbbképzéseben vett részt Esztergomi Zsolt Nándor Zeneiskola két tanára korábban. A program eredményeként pedig az egyik pedagógus felsőfokú mester diplomát szerzett orgona szakirányon. Erre alapozva szerette volna az iskola régóta dédelgetett terveként az orgona szakot beindítani.

Új orgona a Zeneiskolában – indulhat az orgona szak

„A tanszak elindításának elengedhetetlen feltétele egy használható, kis gyakorló orgona beszerzése volt, melyre az intézményi költségvetés nem adott lehetőséget.

A cél elérése érdekében a Zeneiskola jótékonysági rendezvénysorozatot indított, melynek első fontos állomása a 2012. június 2-án az Esztergomi Bazilikában nagy sikerrel megrendezett jótékonysági hangverseny volt.

Sajnos az összegyűlt összeg még nem volt elegendő a hangszer megvásárlására, ezért a Zeneiskola a következő két tanévben további jótékonysági rendezvényekkel segítette a mielőbbi hangszervásárlást.

Felajánlott adományoknak köszönhetően 2014 szeptemberére elegendő összeg gyűlt össze egy jó minőségű digitális gyakorló orgona megvásárlására. A várva-várt hangszer pedig már meg is érkezett a Zeneiskolába.

Új orgona a Zeneiskolában – indulhat az orgona szak

Ezúton köszönjük minden kedves hangversenylátogatónknak és az egyéni adakozóknak, hogy lehetővé tették az orgona megvásárlását. Reméljük a hangszerbeszerzés az orgona szak fejlődésének szép nyitánya lesz és az elkövetkező tanévekben sok-sok növendék tapasztalja meg az orgonatanulmányok szépségeit” – olvasható a Zeneiskola közösségi oldalán közzétett beszámolójában.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 28. 19:52, kedd | Helyi

Tűzoltó gyereknapot rendezett a Richter

Immáron harmadik alkalommal rendeztek Richter Tűzoltó Gyereknapot Dorogon.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Május 21. 17:21, kedd | Helyi

Jöjjön el gyermekével a Richter Tűzoltó Gyereknapra!

Május 25-én, szombaton immár harmadik alkalommal rendeznek interaktív gyereknapot a Richter Gedeon Nyrt. dorogi gyáregységének nagyparkolójában.