Városlista
2022. augusztus 8, hétfő - László

Hírek

2020. Július 17. 05:00, péntek | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu - illusztráció: MTI

Új szakképzési centrum alakul Esztergomban

Új szakképzési centrum alakul Esztergomban

Az új felállásban sokkal jobban ki tudják majd elégíteni a város és a környék képzési igényeit a kezdeményező Völner Pál szerint.

Augusztus elején létrejön az Esztergomi Szakképzési Centrum. Az országban működő, több mint 380 szakképző intézményt így összesen 41 központ irányítja majd. Az esztergomi centrum élére még keresik a leendő főigazgatót és kancellárt – írja csütörtöki cikkében a Magyar Nemzet.

A lapnak Schanda Tamás, az innovációs tárca parlamenti és stratégiai államtitkára kifejtette, hogy Magyarországnak szüksége van jól képzett, sikeres fiatalokra, ezért a kormány mindent megtesz annak érdekében, hogy fejlessze a szakképzést.

„Azon túl, hogy ősztől a teljes rendszert megújítjuk, az oktatók bérét átlagosan közel 30 százalékkal megemeltük, emellett pedig a tanulók is jelentős ösztöndíjakat kaphatnak, figyelemmel vagyunk a helyi sajátosságokra, igényekre is” – emelte ki Schanda Tamás.

Hozzátette, hogy az önálló Esztergomi Szakképzési Centrum létrehozását Völner Pál, a térség országgyűlési képviselője kezdeményezte, mivel a helyi iskolák eddig a tatabányai központ alá tartoztak, a térség földrajzi tagoltsága miatt azonban az új felállásban sokkal jobban ki tudják majd elégíteni a város és a környék képzési igényeit.

Korábbi cikk:

Három környékbeli iskolában is lesz iskolaőr ősztől

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 08. 12:08, hétfő | Helyi

Októbertől látható a mozikban az egészestés Toldi

Jankovics Marcell születésnapjához igazítva, október 20-tól látható a mozikban a tavaly elhunyt rajzfilmrendező utolsó munkája, a Toldi című egészestés animációs film - tájékoztatta az MTI-t hétfőn a Kecskemétfilm.

2022. Augusztus 03. 10:23, szerda | Helyi

FARKAS NOÉMI: NEMIGEN…

Farkas Noémi képzőművész nemigen… című kiállítását 2022. augusztus 5-én nyitja meg az Eurohíd Alapítvány a Kapcsolatok Házában.

2022. Július 22. 16:02, péntek | Helyi

Tovább építkezik a Richter

A Richter Gedeon Nyrt. dorogi fióktelepén jelenleg a Szteroid üzem részleges felújítása, valamint a hármas porta építése zajlik.

2022. Július 22. 07:00, péntek | Helyi

Újabb három majomhimlős esetet igazoltak Magyarországon

Újabb három majomhimlős esetet igazoltak Magyarországon, ezzel 33-ra nőtt az igazolt fertőzöttek száma - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) csütörtökön az MTI-vel.