Városlista
2021. november 30, kedd - András, Andor

Hírek

2014. Június 15. 07:59, vasárnap | Helyi
Forrás: lvp/Pilisi Parkerdő

Új tanösvények a Rám-szakadékban

Új tanösvények a Rám-szakadékban

Két új tanösvény is várja a kirándulókat a Rám-szakadékban. Egy hosszabb és egy rövidebb túraútvonalat alakított ki a Pilisi Parkerdő.

A tanösvény létrehozásának célja, hogy az ide látogatóknak bemutassuk Magyarország egyik leglátogatottabb kirándulóhelyét, és annak természeti környezetét. A tájékoztató táblák segítségével megismerhetjük a tanösvényt létesítő Pilisi Parkerdő Zrt. szakmai és közjóléti tevékenységét, az erdők élővilágát, és a térség különlegesen gazdag történelmi múltját is – közölte tájékoztatójában a Pilisi Parkerdő.

7 km-es túra a Rám-szakadék szurdokvölgyében:
Az egyik egy kb. 7 km hosszú túra, amely Dömösről indul, majd a Szőke-forrás-völgy – Rám-szakadék – Lukács- árok – Szőke-forrás-völgy útvonalon haladva Dömösön ér véget.

17 km-es túra a Rám-szakadék – Dobogókő - Vadálló kövek útvonalon:
A másik javasolt útvonal egy körtúra, amely az előzőnél lényegesen hosszabb (kb. 17 km), és főként gyakorlott túrázóknak ajánljuk. Ez a Rám-szakadék felső pihenőjéig az előző túrával azonos nyomvonalon halad, azonban ott nem kanyarodik vissza Dömös felé a Lukács-árokba, hanem felkapaszkodik először Dobogókőre, majd a Prédikálószékre, és a Vadálló-kövek érintésével ér vissza Dömösre.

Ezek érdekelhetnek még

2021. November 29. 12:15, hétfő | Helyi

Elhunyt dr. Berbik István

Életének 75. évében, 2021. november 24. napján elhunyt dr. Berbik István, az esztergomi Vaszary Kolos Kórház szülész-nőgyógyászati osztályának korábbi vezetője.

2021. November 29. 11:58, hétfő | Helyi

December 12-én lép életbe a Volánbusz új menetrendje

December 12-én életbe lép a Volánbusz Zrt. térségünket is érintő 2021/2022. évi autóbusz-menetrendje, amely az idén is számos fejlesztést és változást hoz az autóbuszjáratok közlekedésében.

2021. November 29. 11:36, hétfő | Helyi

Elmarad a december 4-i id. Rubik Ernő emléknap

A koronavírus-járvány miatti megbetegedések miatt nem lesz megtartva a 2021. december 4-re szervezett id. Rubik Ernő emléknap. - Erről a szervezők tájékoztatták szerkesztőségünket.

2021. November 29. 09:02, hétfő | Helyi

II. János Pál pápáról nyílik kiállítás Esztergomban

December 1-én, 16:00 órakor a Szent Adalbert Központban nyílik meg a Szent II. János Pál pápa életét bemutató kiállítás.