Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2014. Június 15. 07:59, vasárnap | Helyi
Forrás: lvp/Pilisi Parkerdő

Új tanösvények a Rám-szakadékban

Új tanösvények a Rám-szakadékban

Két új tanösvény is várja a kirándulókat a Rám-szakadékban. Egy hosszabb és egy rövidebb túraútvonalat alakított ki a Pilisi Parkerdő.

A tanösvény létrehozásának célja, hogy az ide látogatóknak bemutassuk Magyarország egyik leglátogatottabb kirándulóhelyét, és annak természeti környezetét. A tájékoztató táblák segítségével megismerhetjük a tanösvényt létesítő Pilisi Parkerdő Zrt. szakmai és közjóléti tevékenységét, az erdők élővilágát, és a térség különlegesen gazdag történelmi múltját is – közölte tájékoztatójában a Pilisi Parkerdő.

7 km-es túra a Rám-szakadék szurdokvölgyében:
Az egyik egy kb. 7 km hosszú túra, amely Dömösről indul, majd a Szőke-forrás-völgy – Rám-szakadék – Lukács- árok – Szőke-forrás-völgy útvonalon haladva Dömösön ér véget.

17 km-es túra a Rám-szakadék – Dobogókő - Vadálló kövek útvonalon:
A másik javasolt útvonal egy körtúra, amely az előzőnél lényegesen hosszabb (kb. 17 km), és főként gyakorlott túrázóknak ajánljuk. Ez a Rám-szakadék felső pihenőjéig az előző túrával azonos nyomvonalon halad, azonban ott nem kanyarodik vissza Dömös felé a Lukács-árokba, hanem felkapaszkodik először Dobogókőre, majd a Prédikálószékre, és a Vadálló-kövek érintésével ér vissza Dömösre.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT