Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2013. Július 29. 13:40, hétfő | Helyi
Forrás: MTI/videó: RTVE

Új telephelyet avatott Esztergomban a Tari-Prod Kft.

Új telephelyet avatott Esztergomban a Tari-Prod Kft.

A fémforgácsolással és alkatrészek tömeggyártásával foglalkozó Tari-Prod Kft. hétfőn felavatta új telephelyét az esztergomi ipari parkban, a csarnokban egy 20 méteres mérőtorony tartályszintmérők hitelesítését végzi.

A társaság beruházása önmagában kifejezi azt a kormányzati célt, amely a kis és középvállalkozások megerősítésén keresztül kívánja talpra állítani a magyar gazdaságot - mondta köszöntőjében Völner Pál, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infrastruktúráért felelős államtitkára, majd hozzátette: Komárom-Esztergom megyében 6,6 milliárd forint támogatáshoz jutottak kis- és középvállalkozások az operatív programok keretében.

A száz százalékban magyar tulajdonban lévő társaság ügyvezetője, Sztancsik István elmondta, hogy a csarnoképítés teljes költsége elérte a 360 millió forintot, ebből a társaság önereje 260 millió forint volt, 100 millió forintot pedig telephelyfejlesztési pályázati támogatásként nyertek el.

A négyezer négyzetméteres létesítményben CNC vezérlésű fémipari megmunkáló-központokkal, valamint hagyományos revolveresztergákkal nagy sorozatban gyártanak különböző, kisebb alkatrészeket. A csarnokbővítés után a korábbi 24 fő mellé 11 új munkatársat vettek fel.

A csarnokban kialakítottak egy húsz méteres aknát, amelyben egy Magyarországon egyedülálló mérőtorony kapott helyet, ahol a mérésügyi hivatal szakemberei tartályszintmérőket hitelesíthetnek.

A műszereket a szintén Sztancsik István érdekeltségébe tartozó WESZTA-T Kft. fejlesztette ki. A berendezéseket a gáz- és olajipar területén használják, segítségükkel pontosan mérhető a tartályokban lévő anyag mennyisége.

A Tari-Prod Kft. egyik fő partnere a FESTO magyar leányvállalata, ahová pneumatikus berendezések alkatrészeit szállítják, illetve a német TROX cég, melynek levegőszűrésre használt aktív szénszűrőket, tűzvédelmi csappantyúkat és ezek mechanikai komponenseit készítik.

A társaság a közelmúltban két gépbeszerzési pályázaton szerepelt eredményesen, összesen 128 millió forintot fordítottak számítógép vezérlésű megmunkáló központok vásárlására, amihez 40 millió forintos támogatást kaptak. A Tari-Prod Kft.-t 1991-ben alapította Sztancsik István, majd Esztergomban 1995-ben megvásárolta a felszámolt Labor-MIM épületeit. A vállalat jelenlegi létszáma 35 fő, a 2012-es árbevétel elérte az 535 millió forintot.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.