Városlista
2022. május 28, szombat - Emil, Csanád

Hírek

2013. Május 27. 10:25, hétfő | Helyi
Forrás: lvp

Új vonatok, új kikötő, Magvető szobor-vétó – Heti hírek

Új vonatok, új kikötő, Magvető szobor-vétó – Heti hírek

Bemutatta a MÁV azoknak a vonatoknak a látványtervét, melyekből majd az esztergomi vonalra is kerülhetnek… Új kikötő épült a Nagy-Dunán… A polgármester megvétózta a Magvető szobor fővárosba költözését… Hírösszefoglaló!

Ilyenek lesznek az új esztergomi vonatok
Elkészült azoknak a vonatoknak a látványterve, melyek közül több is majd az Esztergom-Budapest vonalon állhat az utasok rendelkezésére. A járatokon egyebek közt wifielérés és hálózati csatlakozó is lesz.

Polgármesteri vétó – elvetve a Magvető szobor költözése?
Esztergom polgármestere megvétózta a Parlament elé szánt Magvető szobor átadását az államnak. A Fidesz szerint a cserébe ajánlott Kossuth szobor nem kerülne a városnak pénzébe.

Esztergom új kikötője

Így készült Esztergom új kikötője – VIDEÓ
Elkészült Esztergom új kikötője, melynek szerdán rendkívül látványosan, daruval kezdődtek a munkálatai, pénteken pedig egy újabb elemmel folytatódott.

Murva igényelhető az esztergomi földutak javításához
Összefogással murvázták le a Csenkei utat az ott élők, akik közösen újították meg az útszakaszt a Polgármesteri Hivatal által biztosított murvával, amiből még lehet igényelni más utakhoz is.

Hangjegyek és bankjegyek az esztergomi orgona szakért – jótékonysági koncert
Jótékonysági koncertet rendez június elsején a Bazilikában az esztergomi zeneiskola, mely egy új, orgona szak beindításához szükséges hangszerre gyűjt.

Összefogás Vivienért – segítsünk a beteg dorogi kislányon
Összefogás Vivienért címmel rendez jótékonysági koncertet június 6-ára az esztergomi művelődési ház a helyi közösségi házakkal együttműködésben. Az esten jó néhány fellépő színpadra áll.

Bajnok lehet a Dorogi FC

Feljuthat az NB II-be a Dorogi FC – VIDEÓ
Megnyerheti az NB III Bakony-csoportjában a bajnokságot a Dorogi FC, lépéselőnybe került ugyanis a csapat legnagyobb riválisaival. Egy forduló még hátra van, de bízik a szakvezetés a sikerben, hangzott el DIGI Sporton.

Így áll jelenleg fotóversenyünk! Felfedtük a szavazatokat!
Felfedtük a szavazatok állását a legszebb esztergomi és dunakanyarbeli képeket kereső fotóversenyünkön. Még voksolhatnak a résztvevők és családtagjaik, barátaik! Megéri a tízdarabos fotónagyításért!

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 28. 08:57, szombat | Helyi

A méhnyakrákszűrést forradalmasíthatja a Delta Services, a Sightspot Network és a Debreceni Egyetem új fejlesztése

Életet is menthet a megújult, automatizált és gyors diagnosztika

2022. Május 27. 08:42, péntek | Helyi

Nyakunkon az újabb meteorkitörés

Különleges hullócsillag-kitörésben gyönyörködhetünk május 31-én, ha a csillagászati előrejelzések beválnak - közölte kedden a Svábhegyi Csillagvizsgáló, amelynek tájékoztatása szerint magyar csillagászok Texasban követik a kitör

2022. Május 26. 10:04, csütörtök | Helyi

Ünnepi Könyvhét

Június 9-én nyitja meg kapuit a 93. Ünnepi Könyvhét a Vörösmarty téren és a Duna-korzón.

2022. Május 25. 18:53, szerda | Helyi

Orbán Viktor rendkívüli bejelentést tett: megadóztatják a nagy cégeket

A szerdai kormányülést követően rendkívüli döntést jelentett be Orbán Viktor: megadóztatják a nagy cégeket Magyarországon és létrehozzák a rezsivédelmi és a honvédelmi alapot.