Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2019. Augusztus 03. 05:01, szombat | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu - Fotó: illusztráció

Új zajrendelet lép életbe Esztergomban

Új zajrendelet lép életbe Esztergomban

Este 22 óráig „szólhatnak” a fesztiválok

Módosította zajvédelmi rendeletét az önkormányzat, 2020 januárjától este 22 óráig tarthatnak a szabadtéri rendezvények zenei szolgáltatásai – döntöttek erről a képviselők a keddi testületi ülésen.

Mint kiderült: a képviselőkhöz rengeteg lakossági jelzés érkezett ez ügyben. A döntés szerint közterület, szabadidős zaj és rezgésforrás, valamint alkalmi rendezvény esetében élőzene és zeneszolgáltatás, illetve zeneszolgáltatás hangosítására szolgáló berendezés használata legfeljebb 22:00 óráig történhet.

Ezen belül:

- Közterületen élőzene és zeneszolgáltatás, illetve zeneszolgáltatás hangosítására szolgáló berendezés használata hétfőtől vasárnapig és munkaszüneti napokon 10 és 22 óra történhet.

- Szabadidős zaj és rezgésforrás, illetve alkalmi rendezvény nyílt térben élőzene- és zeneszolgáltatás végezhető, illetve zeneszolgáltatás hangosítására szolgáló berendezés használható hétfőtől szombatig 8 és 22 között, vasárnap és munkaszüneti napokon 10 és 22 között.

A módosító javaslatoknak megfelelően az új rendelet 2020. január elsetől lép majd hatályba, ezzel párhuzamosan pedig elkezdődik olyan helyszínek keresése, kijelölése, ahol alkalmanként engedély adható ettől eltérő időtartamban rendezvények tartására, maximum éjfélig, amennyiben azok nem zavarják lakóingatlanok vagy intézmények nyugalmát.

Illusztráció: Nyári Andrea

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.